Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

TV i dekoder DVBT2

(Temat utworzony: 10-03-2022 09:00 PM)
768 Wyświetlenia
Radradecky
Explorer
Opcje

Witam, mam problem  z TV i podłączonym dekoderem DVBT2. Po pierwszym podłączeniu dekodera Skymaster do TV UE43MU6172 wszystko było OK.

Jednak po chwili TV nie zjaduje już z automatu nowego urządzenia HDMI.  Ręczne wprowadzanie danych nic nie zmienia TV działa, dekoder też jednak brak obsługi obu urządzeń jednym pilotem, a Samsung widzi dekoder ale jako nieznane urządzenie. Czy możliwą przyczyną może być kabel HDMI ? 

Może ktoś ma podobny problem?

Pozdrawiam. 

0 Like
26 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radradecky  Spróbuj wpisać Skymaster w pole wybierz swojego dostawcę usługi TV. Podaj całą nazwę dekodera?

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/poradnik-konfiguracja-uniwersalnego-pilota/m-p/363307....

20220310_165455.jpg

20220310_165515.jpg

Radradecky
Explorer
Opcje
To już przerobiłem, wszystkie opcje włącznie z resetem TV i dekodera nic nie daja. Wymieniłem kabel też nic. Myślę jeszcze o nowym kablu lub/może aktualizacja dekodera zadziała. Dzięki za poradę 👍
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radradecky  Masz tam jeszcze wykonanie kilku prób czy dekoder zmienił kanał?

Radradecky
Explorer
Opcje
Tak wiem. Zrobiłem aktualizacje i nic się nie zmienilo
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radradecky  Czy podasz dokładny model dekodera? 

0 Like
Radradecky
Explorer
Opcje

SKYMASTER  STB  M265

taka jest pełna nazwa... 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Widzę że ten model nie jest dostępny w modelu z 2019. Ale u mnie po wpisaniu SKYMASTER jest tak.

20220310_210917.jpg

Mam stary dekoder WIWA i działa ale musi być widoczny dla pilota inaczej nie można nim sterować.

0 Like
Radradecky
Explorer
Opcje
Przy pierwszym podłączeniu miałem dokładnie tak jak na fotce. Po chwili ilona znikneła i przy próbie konfiguracji pilota już😛 się nie pojawila
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radradecky  Przywróć TV do ustawień fabrycznych.

0 Like