Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

The frame 32" problem z głośnikiem Bluetooth

(Temat utworzony: 21-12-2020 01:50 PM)
953 Wyświetlenia
gosiabron
Journeyman
Opcje

po zakupie telewizor bez problemu połączył się z głośnikiem Bluetooth Marshalla. po dwóch miesiącach użytkowania nagle nie emituje dźwięku przez głośnik Bluetooth mimo że jest sparowany i połączony wcześniej po włączeniu głośnika wyskakiwało okienko z pytaniem czy połączyć głośnik Bluetooth. Po wybraniu Połącz wszystko działało teraz okienka brak. Po wejściu w ustawienia dźwięku i połączeniu z głośnikiem jest komunikat głośnik połączony ale dźwięk nadal emitowany jest z telewizora. Gdzie leży problem ?proszę o pomoc! Dodam że próbowałam już usuwać głośnik i dodawać na nowo nie pomaga. Problem ewidentnie leży w telewizorze bo tak samo zachowuje się w stosunku do innych głośników Bluetooth paruje się i łączy ale nie odtwarza dźwięku

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gosiabron  Witam

Spróbuj odłączyć telewizor od prądu na ok minutę.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
Buba67
Helping Hand
Opcje

@gosiabron Jaki masz dokładnie model TV i głośnika? Masz zainstalowane najnowsze firmware?

0 Like
gosiabron
Journeyman
Opcje

SAMSUNG 32" QE32LS03TBKXXH QLED TV

Głośnik  Marshall Stanmore

Firmware nie wiem jak wchodzę w menu w aktualizację oprogramowania opcja niepodświetlona nieaktywna. Nie wiem jak mogę to sprawdzić. Generalnie z tym tv jest trochę innych problemów. Ni jak nie łączy się ze zdalnym ekranem laptopa (Windows 10) wykrywa ale nie może się połączyć. W trybie artmode po włączeniu opcji nocnej wygaszanie przy braku światła działa w jedną stronę tzn obraz gaśnie w ciemności ale nie wraca gdy robi się jasno (ten rozniar nir ma czujnika ruchu). No i łączenie się ze smartfonem przez dotknięcie krawędzi tv też  nie działa. Jakieś pomysły co mogę zrobić?  Będę wdzieczna

0 Like
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gosiabron  Witam

Spróbuj odłączyć telewizor od prądu na ok minutę.

Buba67
Helping Hand
Opcje

@gosiabron Jak już włączysz i dalej będzie szare to spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne.

Zdalny ekran z tego co pamiętam funkcjonuje tylko na Windows 10 Pro /Home nie zadziała/

Tutaj artykuł jak podłączyć zdalny ekran:

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/zdalny-pc-nowa-funkcja-w-modelach-tv-2019/m-p/1169110 

gosiabron
Journeyman
Opcje

Haha dzięki zadziałało! wcześniej odłączałam z prądu tylko głośnik nie wiem czemu tego samego nie zrobilam z TV 🙄

@Buba67 No tak windows jest w wersji HOME ale w sumie chodzi mi tylko o odzwierciedlanie ekranu nie wiem czy to to samo co zdalny pc obsługujący Office itp. Jeśli tak no to pewnie nie zadziała.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gosiabron  Świetne że problem ustąpił 😀

0 Like
gosiabron
Journeyman
Opcje

dokładnie taki sam mam problem. z linku wynika że na razie brak rozwiązania. Może aktualizacja oprogramowania Samsunga coś zmieni. Dzięki!

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gosiabron  Jak podłączysz laptopa po kablu LAN to udostępnisz obraz na TV po WIFI działa udostępnianie z YT lub filmów z laptopa jak pokazałem w tamtym linku.