Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telewizory: UE**NU8* QLED6,7,8 problem podłączenia bluetooth

(Temat utworzony: 21-01-2019 11:43 PM)
573 Wyświetlenia
pyramida
First Poster
Opcje

Witam, zakupiłem telewizor UE55Nu8002, podczas próby podłączenie dzwięku przez bluetooth z wieżą Onkyo CR-265DAB (CS-265)  występuję bardzo dziwna sytuacja, telewizor natychmiast wykrywa i łączy się z urządzeniem, daje sygnał na głośniki na 1 sek i koniec cisza. Na telewizorze z w MENU dzwięku cały czas wyswietlany jest status połączono ale jest zupełna cisza. Po wybraniu opcji odśwież status zmienia się natychmiast z połączono na sparowano, przy ponownej próbie oczywiście jest komunikat sprawdz połącznie z urzadzeniem zew czy jest włączone itp. Po usunięciu urządzenia z listy sytuacja się powtarza TV znajduje podłacza się bez problemu daje sygnał na 1 sek i cisza (zakładam zrywa połączenie). Z wieżą do tej pory nie było żadnych problemów, łączy się z wszystkimi innymi urządzeniami w domu, 3 telefonami Samsung Galaxy A5 stare i nowe modele, tabletem note 2014 , macbookiem , iphonami , ma również wbudowany protokół NFC żadnych problemów do tej pory. Zakładam, że jest to problem softu w TV , generalnie gdyby nie ta 1 sek kiedy urzadzenia ze sobą się łączą i dzwięk jest udostępniony to pewnie bym odpuścił, a tak niestety jestem bardzo rozczarowany w szczegóności, że z innymi nowymi i starymi produktami Samsunga działa bezproblemowo. Ostatecznie spakowałem wieże i pojechałem do Neonetu i RTVAGD nie był problemu sprzedawcy się zgodzili na przeprowadzenie próby i niestety dokładnie ta sama sytuacja każdy TV Samsung serii 8 UHD i  QLED łączył się ale na 1 sek z urządzeniem. Czy ktoś miałby jeszcze jakiś pomysł czy coś można byłoby zrobić / sprawdzić, byłbym wdzięczny w szczególności podsumuwując : urzadzenia się łączą dzwięk jest przesyłany przez sek na urzadzenie zew , kolejny argument standard to standard skoro urzadzenie działa z przeróżnymi produktami  firmy Samsung nowymi i starymi i jak dotąd nie było ani razu problemu.

0 Like
3 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pyramidaCzy sprawdzałeś jaki masz firmware najnowsza  wer 1202 ?

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE55NU8002TXXH/

0 Like
pyramida
First Poster
Opcje

Oczywiście, najnowszy firmware wgrany, twardy reset zrobiony

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like