Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telewizor UE40ES6100 nie znajduje wifi

(Temat utworzony: 07-10-2024 10:52 PM)
223 Wyświetlenia
sliz
First Poster
Opcje

Witam szanowne grono, 

Mam problem z telewizorem Samsung Smart TV, model UE40ES6100. Od wczoraj w telewizorze przestało działać połączenie z siecią bezprzewodową. Podczas próby wyszukania sieci telewizor wyświetla komunikat "wyszukiwanie sieci bezprzewodowych". Po chwili komunikat znika i tv wraca do poprzedniego ekranu (ustawienia sieci). Nie zauważyłem żadnych charakterystycznych wydażeń związanych z utratą łączności. Nie wiem, czy telewizor nie zaktualizował wcześniej oprogramowania. W telewizorze była wersja 002007. Router w tym samym pomieszczeniu co TV, kiedy działało zasięg był bardzo mocny.

Próbowałem:

- odłączyć telewizor od zasilania na chwilę - bez efektu.

- przywrócić ustawienia fabryczne - bez efektu

- postawić hot-spot na komórce - tv również nie wykrywa. W otoczeniu jest kilka sieci sąsiadów. Ich również nie widać.

- za poradami z forów internetowych zmieniłem region wifi z E na R, następnie na A - bez efektu

- przywróciłem ustawienia regionu wifi na E

- Poprzez USB zaktualizowałem oprogramowanie telewizora do wersji 002008 - bez efektu

Co robić dalej? Zostaje mi coś więcej niż szukanie kabla ETH?

0 Like
Rudas77
First Poster
Opcje
To nie wina tv. Polowa ustawienien ktore wczesniej dzialaly , przestala dzialac po aktualizacji tv. Celowa praktyka przyspieszajaca decyzje zakupu nowego telewizora.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Rudas77  O jakim piszesz modelu TV i jakiej aktualizacji?

0 Like
kukis37
First Poster
Opcje

Witam.
Kupiłem model SAMSUNG QE65Q77B 65. Dziś próbowałem go skonfigurować ale nie wykrywa żadnego WIFI. 
co może być przyczyną?

IMG_1406.jpeg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
kukis37
First Poster
Opcje

Właśnie przy MAC karty bezprzewodowej nie mam nic. Mam puste pole. Czy jak zgłoszę go na gwarancję to przyjeżdża serwis czy muszę go odsyłać?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kukis37  Serwis naprawia w domu.

0 Like
kukis37
First Poster
Opcje

Dzięki. 

0 Like
kukis37
First Poster
Opcje

Chociaż średnio to wygląda. Telewizor dziś kupiony nowy i już karta sieciowa nie działa. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Może być drobnostka jak nie dopietna wtyczka do modułu WiFi.
Vitalii0228
First Poster
Opcje

UE40ES6100W nie mogę się połączyć z WiFi w Polsce

0 Like