Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telewizor Samsung UE55MU6172 -zrywa połączanie z internetem

(Temat utworzony: 11-07-2018 08:20 AM)
668 Wyświetlenia
Iwona_K2
First Poster
Opcje

Witam,

zakupiłam telewizor UE55MU6172, skonfigurowana została sieć- tv się połaczył z internetem, śmiga... przez jakies 10-15minut poczym zrywa/wylogowuje sie z sieci. Dodam router znajduje sie 2m od telewizora, nie dzieli go żadna ściana czy inna przeszkoda.

dostawca internetu twierdzi że to wina po stronie tv, cytuje: jakieś logi resertują hasła"

Szukałam czy moge gdzieś zapisać hasła do sieci na stałe jednak nie znalazałm.

prosze o pomoc!

0 Like
5 Odpowiedzi
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Iwona_K2

Sprawdź jeszcze dla pewności inne źródło internetu. Na przykład udostępnij Internet ze swojego telefonu i zobacz, czy dalej telewizor będzie się rozłączał. Jeśli tak, skontaktuj się z infolinią w celu przeprowadzenia zdalnej diagnostyki.

0 Like
Iwona_K2
First Poster
Opcje

20180711_211033.jpg

Cześć  @KrzysiekK, tak to wygląda 😕 zrobiony byl upgrade tv na zalecenie technikow Samsung do wersji 1221.0 nadal nic, dostawca internetu dyktował na stałe nr maski IP itp. itd. Błagam nie mówcie że mam sie łączyć po kablu 😕 nie po to wydałam tyle kasy na wifi, prosze o pomoc! :smiling-face:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Dla pewności sprawdż co siędziej gdy połączysz po kablu.
A i pogoń tego technika od internetu, niech sprawdzi czy po swojej stronie nie blokują portów. Dodatkowo powiedz mu, że logi to raczej haseł nie kasują. Logi to rejestr ruchu w sieci, taka baza informacji, pamiętnik w wersji cyfrowej. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Iwona_K2
First Poster
Opcje
po kablu śmiga jak szalony, Technik od internetu mówi, że nie blokują portów (mam po wifi połączony telefon, laptop)
Nadal brak rozwiązania....
ustawienia IP itd. ustawione na automatyczne i dalej to samo
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Iwona_K2 sokrzystaj zatem z pomocy zdalnej, o której napisał @KrzysiekK.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like