Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Telewizor Samsung QE65QN91AAT

(Temat utworzony: 22-12-2021 08:34 AM)
1814 Wyświetlenia
Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
Dzień dobry. Czy normalnym jest, że telewizory serii QN91 są sprzedawane w opakowaniach serii QN90?
Pozdrawiam.
0 Like
Przejdź do rozwiązania
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Grzegorz76, na opakowaniach, jak nic nagle się nie zmieniło, jest miejsce z zapisanym numerem seryjnym, tylko bez ostatniego symbolu (cały SN, tak jak dobrze mówisz, będzie na tabliczce znamionowej na samym TV i w ustawieniach), ale i tak możesz porównać, czy są takie same.

Co do opakowania, może jest to po prostu oznaczenie całej serii QN90, do której zalicza się QN91, 95 i inne możliwe.

@vdsl2, pamiętasz może, jak to było?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
Oj, nie pamiętam dokladnie jakie oznaczenie było na kartonowym opakowaniu, na pewno QN90, ale czy inne symbole jeszcze były to nie pamiętam. Musiałbym sprawdzić. Na samym telewizorze jest oznaczenie prawidłowe - QE65QN91AAT. W ustawieniach sprawdzę dzisiaj. Dzwoniłem do sklepu, ale nie potrafili mi jednoznacznie udzielić odpowiedzi, poza tym, że na pewno otrzymałem model zgodny z zamówieniem.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Grzegorz76, to zrób tak, jak będziesz w domu — zobacz numer seryjny (oznaczenie SN, ciąg znaków) na tabliczce znamionowej (naklejka) od tyłu telewizora, w ustawienia (Pomoc techniczna - O TV) oraz na opakowaniu (w tym miejscu będzie bez ostatniego znaku) i je porównaj. Jak są takie same, to wszystko jest dobrze i można wracać do oglądania. :winking-face:

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

patyczak
Black Belt 
Opcje
Nawet bym nie odbierał od kuriera. Jeśli pudło jest od innego modelu, tzn, że były jakieś kombinacje. Prawdopodobnie TV zdjęty z półki i przez pomyłkę zapakowany w inne pudło. A to oznacza, że TV był już używany w sklepie. No i problem może być w przyszłości z serwisem, czego nie życzę. Ale jak to mówią, medycyna zna różne przypadki.
0 Like
Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
Nie wygląda na używany, ale podrążę temat.
0 Like
Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
Wygląda to w ten sposób. Na kartonie znalazłem naklejkę z prawidłowym numerem modelu. Na telewizorze i w ustawieniach też wszystko się zgadza. Czyżby opakowanie było wspólne?20211222_151557_42120_1640182559.jpg20211222_150448_42115_1640181889.jpg20211222_150500_42116_1640181901.jpg20211222_150528_42118_1640181929.jpg
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Grzegorz76  Wszystko jest OK. Jak byś miał model Q80A to na opakowaniu było tak.

20210911_124057.jpg

Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
No trochę mi ulżyło jak znalazłem tą naklejkę na opakowaniu. Być może QN90A z dopiskiem Class, oznacza klasę (serię) obejmującą kilka modeli, w tym QN91A. Gdybam.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie mam takie rozpiski co oznacza litera "N" QN pierwsza "Q" jest Class.

Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
N oznacza Neo LED bodajże, a Q to raczej Quantum