Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Telewizor Q80T nie wyświetla podłączonych urządzeń

(Temat utworzony: 03-01-2021 10:28 PM)
361 Wyświetlenia
Morkello
Student
Opcje

Mam problem z obsługą przede wszystkim dysku zewnętrznego - podłączam przez gniazdo USB i często telewizor nie wyświetla informacji o podłączonym urządzeniu, w zakładce Źródła również nie wyświetla się dysk. Ale przy odłączaniu tego dysku telewizor komunikuje, że odłączyłem dysk zewnętrzny. Przy którejś z kolei próbie podłączenia telewizor wyświetla komunikat z opcją wybrania przeglądania dysku. Niestety po wyjściu z przeglądania ponownie trzeba odłączyć i podłączyć dysk, bo w zakładce Źródła nie wyświetla się urządzenie.

Problem dotyczy również laptopa podłączonego przez HDMI  - nie widać go w Źródłach

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Morkello  Na początek wykonaj to.

Reset Flasha
1. Włącz TV
2. Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk Power na TV.
3. Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk Power na pilocie.
4. Odczekaj 30 sekund - 1 minutę Logo startowe TV pokaże się na chwilę i zniknie.
5. Odczekaj następne 30 sekund - 1 minutę, TV uruchomi się automatycznie, pokazując stronę startową PnP.

Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego.
Gdy TV nie odpowiada przez 3 minut, spróbuj włączyć TV za pomocą pilota I spróbuj wykonać reset ponownie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 Odpowiedzi
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Morkello  Na początek wykonaj to.

Reset Flasha
1. Włącz TV
2. Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk Power na TV.
3. Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk Power na pilocie.
4. Odczekaj 30 sekund - 1 minutę Logo startowe TV pokaże się na chwilę i zniknie.
5. Odczekaj następne 30 sekund - 1 minutę, TV uruchomi się automatycznie, pokazując stronę startową PnP.

Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego.
Gdy TV nie odpowiada przez 3 minut, spróbuj włączyć TV za pomocą pilota I spróbuj wykonać reset ponownie.

Morkello
Student
Opcje

Dzięki. Zresetowanie telewizora pomogło (musiałem najpierw zorientować się gdzie jest przycisk power w telewizorze:)

0 Like