Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tęcza na obrazie i ziarenka

(Temat utworzony: 16-12-2021 02:11 PM)
984 Wyświetlenia
Quantiss7
Pathfinder
Opcje
Hej, użytkuje telewizor Qe65QN91. Od nowości w sumie jest problem ponieważ kiedy mam zapalone światło w pomieszczeniu są straszne odbicia teczy które przeszkadzają w użytkowaniu tv. Tęcza rozciąga się na ponad połowę tv niestety. Druga sprawa to ziarnistość obrazu na netflix. Przy oglądaniu serialu (np. Peaky Blinders) obraz jest okropny, same ziarenka praktycznie. Jakieś rady? Zgłaszać gdzieś c może kalibracja pomoże?
0 Like
Quantiss7
Pathfinder
Opcje
Porównywałem ten sam serial na laptopie, tutaj nie ma tego efektu. Zgłosiłem sprawę do samsunga, dzisiaj obejrzą tv zobaczę co powiedzą :smiling-face:
0 Like
irek76
Explorer
Opcje

Cześć

Masz info od serwisu? U mnie (q65q80a) podobny problem  z ziarnistością występuje na treściach z Prime Video. Pomaga wyłączenie opcji Contrast Enhancer, obraz trochę ciemniejszy, ale ziarna brak.

0 Like
Quantiss7
Pathfinder
Opcje
Tak, w przyszłym tygodniu przyjadą i wymienia płytę główną:)
0 Like
Quantiss7
Pathfinder
Opcje
Cześć, wątek wrzucałem jakiś czas temu ale ostatnio rozmawiałem z infolinią samsunga odnośnie odbicia światła w moim tv. Pan twierdzi że może być uszkodzona powłoką antyrefleksyjna i niby jest według niego ściągnięta, tylko poza zabezpieczeniami nic nie ściągałem. Porównywał to na swoim egzemplarzu i u niego takie tęczę nie występowały. Warto zgłaszać reklamację? Czy to jednak normalne jest?

image

image

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Quantiss7 Nie ma potrzeby zakładać nowego tematu. Odpowiedz już otrzymałeś tu.

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/t%C4%99cza-na-obrazie-i-ziarenka/m-p/4464614/highligh...

Taki efekt też jest u innych producentów jak u ciebie.

Jeszcze tutaj mamy taki temat.

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/55-qn91a-neo-qled-4k-problem-odblaski-te%C5%BC-tak-ma...

rafalbballer
Student
Opcje

Cześć

Posiadam qleda att91 od około 2 tygodni.Telewizor strasznie odbija jakiekolwiek światło i dodatkowo na ciemnym pojawiają się takie pasy.Czy to prawidłowe zachowanie ? Dodam że w salonie wcale jakoś bardzo jasno nie jest.W nocy tak samo.Najmniejsze źródło światła robi ogromne tęczowe refleksy. 

IMG20220508101221.jpg

IMG20220508101221.jpg

IMG20220508101323.jpg

0 Like
rafalbballer
Student
Opcje

@vdsl2 @Tak widziałem te tematy.Czy myślicie że to się kwalifikuje na wymianę matrycy czy ten model po prostu tak ma

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@rafalbballer  Proponuje takie pytanie zadać przez  wsparcie techniczne E-mail

Paco76
Helping Hand
Opcje
mogą to być pozostałości po kleiu - po usunięciu foli ochronnej - spróbuj delikatnie najpierw przetrzeć ekran wodą destylowaną i mikrofibrą, po wyschnięciu ekranu -do ok. 0.5 l wody destylowanej -dodaj parę kropel płynu do mycia naczyń -delikatnie ponownie przetrzyj ekran -po wyschnięciu -przetrzyj ekran samą wodą destylowaną.