Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szukasz telewizora? Pomożemy! :)

(Temat utworzony: 29-06-2019 02:28 PM)
6931 Wyświetlenia
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Czas, kiedy decydujemy się na zakup nowego telewizora dla wielu z Nas jest okresem długich wędrówek po sklepach czy też wielogodzinnym przeglądaniem ofert i opinii w internecie.

Postanowiłem, że ułatwię Wam wybór przedstawiając trzy modele świetnych telewizorów, które oferują bardzo dobrą jakość obrazu, a cena oscyluje w zakresie 3000 zł.

UE50RU7472U.jpg

Samsung UE50RU7472U, znajdziecie go w cenie od 2600 zł. Jeden z najbardziej popularnych telewizorów z rocznika 2019. Najważniejsze cechy to:

• Smart TV z najnowszymi aplikacjami.
  • Bluetooth do bezprzewodowego połączenia z audio.
  • Smart pilot do intuicyjnego sterowania telewizorem.
  • Wbudowany tuner telewizji naziemnej, kablowej i satelitarnej.

QE55Q6FNA.jpg

Samsung QLED QE55Q6FNA. Za nieco ponad 3200 zł dostajecie telewizor QLED w technologii gwarantującej nową jakość generowanego obrazu. Dodatkowo otrzymujecie:

• Tryb Ambient Mode dla nowych doznań wizualnych

UE49NU8072.jpg

Samsung UE49NU8072, legendarna seria ósma określana też jako telewizorem dla graczy. 

• Tryb Game Mode zapewnia najlepsze warunki do grania.

Telewizory, które Wam zaproponowałem, moim zdaniem są najlepszym wyborem przy ograniczonej kwocie ok. 3000 zł.

Ostateczną decyzję oczywiście pozostawiam Wam 😎

Cześć 🖐

268 Odpowiedzi
remuzi82
Explorer
Opcje
Wiem wiem tylko żartuję pozdrawiam 👍
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Bardzo dobry wybór. Jeden z najlepszych telewizorów OLED na rynku. Czy gdybyś miał podjąć decyzję teraz to wybór padłby na LG czy może Samsunga?
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
raczej pozostałbym przy dotychczaswym wyborze.
PS.
Zastanawiałem się przed zakupem pomiędzy tym który wybrałem a Bravią lecz ze względu na cenę padło na pierwszego.
Artdecor
Journeyman
Opcje
Zgłębiam temat od paru dni i wciąż mam dylemat. OLED czy NEO QLED?
Doradzicie coś? 
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Artdecor  Cześć! Rozumiem Twój dylemat, obie technologie mają swoje zalety. OLED oferuje głębsze czernie i szersze kąty widzenia, podczas gdy technologia NEO QLED zapewnia jaśniejsze i bardziej dynamiczne kolory. Zalecam zastanowienie się, jakiego rodzaju treści najczęściej oglądasz i jakie są Twoje preferencje dotyczące jakości obrazu. Może warto zastanowić się, jaki telewizor będzie najlepiej spełniał Twoje oczekiwania. Zawsze możesz też obejrzeć porównania na YouTube lub przetestować oba typy telewizorów osobiście w sklepie. Mam nadzieję, że uda Ci się podjąć dobrą decyzję!

EruIluv
First Poster
Opcje
Niedawno kupiłem OLED i jestem zachwycony obrazem. Czernie są głębokie i nie widzę problemu z tym żeby obraz nie był dość jasny. Natomiast funkcja Ambient jest całkowitym rozczarowaniem. Wszystko jest wyświetlane bardzo żółte i można to tylko delikatnie zmienić. Zupełnie nie rozumiem dlaczego.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@EruIluv  Cześć! Rozumiem Twoje rozczarowanie z funkcją Ambient. Faktycznie, gdy wszystko wyświetla się w takim żółtym tonie, może to być uciążliwe. Może warto zobaczyć, czy istnieje jakaś aktualizacja lub sposób na dostosowanie tych ustawień, może producent ma jakieś wskazówki? Może warto też sprawdzić, czy inni użytkownicy mieli podobne problemy i znaleźli jakieś rozwiązanie. Mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć sposób na poprawę tej sytuacji!

Artdecor
Journeyman
Opcje
Dylemat polega na tym że różnica w cenie jest 30% wartości danego telewizora a mianowicie OLED kosztuje nieco ponad 4 a NEO QLED około 6. Mam na myśli Tu telewizory 55 calowe. Stąd też moje pytanie czy warto dołożyć Czy nie ma sensu. Telewizor użytkowany będzie to oglądania filmów i Telewizji w pomieszczeniu dość jasnym
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Rozumiem Twój dylemat dotyczący wyboru między telewizorami OLED i NEO QLED. 30% różnicy w cenie to spora kwota, ale ważne jest również to, jak chcesz wykorzystać telewizor. Jeśli głównie będzie służył do oglądania filmów i telewizji w jasnym pomieszczeniu, warto zastanowić się nad jakością obrazu i dostosowaniem telewizora do warunków oświetleniowych. OLED oferuje lepsze czernie i kontrast, co może zapewnić bardziej realistyczne wrażenia podczas oglądania w jasnym pomieszczeniu. Z drugiej strony, NEO QLED ma swoje zalety, więc musisz zastanowić się, czy jesteś gotowy zapłacić więcej za dodatkowe funkcje. Spróbuj zastanowić się, co dla Ciebie jest najważniejsze w telewizorze i postaraj się podjąć decyzję, która będzie jak najlepiej odpowiadała Twoim potrzebom.