Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sonos arc

(Temat utworzony: 06-02-2021 08:56 PM)
1319 Wyświetlenia
Hubson1
First Poster
Opcje

Witam wszystkich. Może spotkał się ktoś z was z przypadłością która mnie prześladuje od momentu kiedy kupiłem i podłączyłem kino domowe Sonos Arc ,tv QE65Q90RATXXC.

Kiedy włączam rano lub po wyłączeniu tv i dekoder canal+ przez około pół godziny dźwięk zanika na 2 sekundy i wraca. Przestudiowałem instrukcje,pozmieniałem ustawienia,wymieniłem kable hdmi i nic.  
Zauwazylem dwie rzeczy po których problem ustaje 1. kiedy wyciągnę kabel hdmi z listwy sonos arc 2.kiedy włączę „zgodność z Dolby Atmos”,jest to problematyczne dla innych ponieważ musze tłumaczyć co zrobić itd. 
Proszę o pomoc bo już nie mam pomysłów.

ps

dodam jeszcze ze nie mogę włączyć Dolby Digital +

pozdrawiam

Hubert

0 Like
12 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy masz najnowszy firmware w TV wersji 1374  ?

0 Like
Hubson1
First Poster
Opcje

Jak to mogę sprawdzic?

0 Like
Hubson1
First Poster
Opcje

Aktualizacje są aktualne 1374

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Taki problem nie występuje z kinem domowy Samsunga czy Soundbarem jak jest u ciebie.

0 Like
Hubson1
First Poster
Opcje

Tak to nie jest problem kina domowego tylko telewizora.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
RafalRosomak
First Poster
Opcje

Witam, proszę o info czy udało się rozwiązać problem z podłączeniem Sonosa do tv Samsung? Jeżeli tak to proszę o radę co było przyczyną. Mam podobny problem.Zakupiłem nowy tv Samsung Neo QE75QN91AAT wczoraj zakupiłem soundbar Sonos Arc i mam problem z uzyskaniem dźwięku na soundbarze po podłączeniu przez eARC telewizora. Wszystkie ustawienia porobiłem. Do telewizora mam podłączony dekoder nc plus 4K Ultrabox oraz kostkę Apple TV .Po odłączeniu wszystkich urządzeń udaje się podłączyć soundbar Sonos , następnie podłączam pozostałe sprzęty i działa wszystko, ale po jakimś czasie albo po ponownym włączeniu tv dźwięk ponownie wskakuje na głośnik tv.

0 Like
Hubson1
First Poster
Opcje

Witam. Tak,udało mi się rozwiązać problem ,ale nie wiem dokładnie jak . Po prostu kilka razy wyciągnąłem i włożyłem z powrotem kabel hdmi i zasilania z soundbar Sonos Arc i problem po którymś razie sam się naprawił . Wydaje mi się ze musisz najpierw zrobić ustawienia na tv i wyłączyć i włączyć sonosa. Spróbuj i daj proszę znać .

pzdr

Hubert

0 Like