Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Smart TV Smart Hub Error Model Bind

(Temat utworzony: 30-01-2019 05:05 PM)
26885 Wyświetlenia
Hannibal24
Apprentice
Opcje

Kolejny raz próbuje połączyć telewizor z internetem. Nawet kupiłem ostatnio adapter wifi do tv, ale wciąż bezskutecznie. W ustawieniach z siecią niby wszystko okay tv połączony. Ale gdy wchodzę w smart hub po chwili ładowania wyświetla się błąd 20190123_152914.jpg

Bardzo proszę o pomoc. Może ktoś miał podobną sytuację.

Wątek przeniesiony do odpowiedniego działu. Usunąłem dubel. /RadekK

0 Like
Kacper3
First Poster
Opcje

Dziękuję, działa. Mam jeszcze jedno pytanie, czy da się na telewizorze zainstalować wtyczkę microsoft silverlight, potrzebne to jest to korzystania z netflixa, ale jak klikam pobierz to się nie da, gdyż wyskakuje komunikat, że nie da się pobrać.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie ma takiej możliwości poza tym już długo YT i Netflix będzie używał kodeka AV1

0 Like
Kacper3
First Poster
Opcje

Rozumiem, dziękuję bardzo za pomoc.

0 Like
Bartek112
First Poster
Opcje

Hej,

Mam Tv UE46ES5500W. Ma już trochę lat, ale dotąd działało - większych problemów z nim nie było. 

Około 3 tyg. temu nagle smarthub przestał działać, zacząłem dostawać błąd ERROR_MODEL_BIND. Jak rozumiem, smarthub nie może się połączyć przez Internet z jakimiś serwisami. Poczytałem o tym problemie w necie i:

- zrobiłem upgrade firmware-u do najnowszego (2010.0)

- zresetowałem tv

- zresetowałem smarthuba

- sprawdziłem status w ustawieniach sieci - pokazuje, że jest połączony

- zmieniłem kabel ethernet (tv jest podpięte do routera za pomocą kabla rj45)

Błąd nie zniknął ...

Co jeszcze mogę zrobić? Macie jakieś pomysły? Da się jakoś wymusić upgrade softu samego smarthuba?

Eersja softu smarthub: 4.6261-50

Dzięki!

B.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Bartek112  Obawiam się że nic nie zrobisz. Możesz jeszcze zadzwonić na infolinie i dopytać się nie jakiś problemów po stronie serwera.

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

dawid1906
Student
Opcje

Cześć. Widzę że znasz się na rzeczy i od lat udzielasz pomocy. 

Potrzebuje sterowniki do TV poniżej. Ten sam problem co u ludzi kilka lat temu. Nie jestem pewien czy te sterowniki ze strony samsunga są dobre bo tam końcówka modelu posiada S a ten co ja mam nie posiada 

UE46ES7000

SAMSUNG UE46ES7000

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
dawid1906
Student
Opcje

Zaktualizowałem wczoraj oprogramowanie i faktycznie , jest dostęp do internetu ale praktycznie żadna aplikacja nie działa … czy da się jakoś zrobić zeby chociaż Netflix działał ?

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@dawid1906, nie będzie. Netflix już parę lat temu zrezygnował ze wsparcia telewizorów z roku premiery Twojego modelu. Obstawiam, że tak samo z innymi aplikacjami, ich twórcy po prostu już nie wspierają Twojego modelu. Pozostaje Ci podłączać jakieś zewnętrzne urządzenie w celu przekazywania obrazu na TV.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Bartek112
First Poster
Opcje

Dzięki,

Zrobiłem tak jak ktoś później napisał w  jednym z ostatnich postów - używam teraz  zewnętrznego urządzenia. Używam mojego starego Chromecasta pierwszej generacji i Netflixa na komórce. Jakość słaba, ale działa. 

Troche to jest slabe, że teraz soft jest na każdym urządzeniu i po paru latach jest EOL albo całego softu albo jakiegoś kawałka, który dostarcza inna firma. Człowiek kończy z nieuszkodzym hardware-em, którego nie może używać zgodnie z przeznaczeniem. Ciekawe, kiedy auta zaczną stawać, bo będzie EOL apki do otwierania wlewu paliwa.

B.

0 Like