Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Smart Hub w BD-J7500( po aktualizacji ).

(Temat utworzony: 19-06-2017 12:06 PM)
3171 Wyświetlenia
Janek
Apprentice
Opcje

Po ostatniej aktualizacji odtwarzacza , z dnia 2017.06.07 , do wersji 1008.5 , jest tylko jeden wybór kraju dla smart huba "Stany Zjednoczone" . Znikneły polskie  aplikacje  (mieszkam w Polsce ) , jak to naprawić ?

0 Like
5 Odpowiedzi
MichałL
Pathfinder
Opcje

Hej @Janek

W takim przypadku urządzenie samoczynnie po adresie IP internetu wykrywa region w Twoim przypadku są to Stany Zjednoczone. Spróbuj podłączyć odtwarzacz do innej sieci lub skontaktuj się ze swoim operatorem w celu ustalenia czy przypadkiem nie korzystają z IP na Stany zjednoczone. Wcześniej jeszcze możesz wykonać reset odtwarzacza wchodząc w Ustawienia>Pomoc Techniczna>Reset. Gdyby te czynności nie przyniosły efektu wtedy zapraszam do kontaktu z najbliższym autoryzowanym serwisem Samusng Tu znajdziesz serwis.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
0 Like
Janek
Apprentice
Opcje

Wymiana płyty głównej odtwarzacza w serwisie rozwązała problem .

Pijawka73
First Poster
Opcje

Witam. Miałem ten sam problem po aktualizacji BD-J7500. Aplikacje muliło. Reset z opcji nic nie daje. Pomógł jednak "twardy seset" tj. przytrzymalem kilka sek. (ok. 5) przycisk STOP na odtwarzaczu. Wszystko wróciło do ustawień fabrycznych. Trzeba jeszcze tylko przejść cały proces instalacji urządzenia od początku i wszystko jest OK. Pozdrawiam.

RadekK
Hotshot
Opcje

@Pijawka73, zawsze doceniam, jeśli użytkownicy dzielą się na forach rozwiązaniami usterek. Dzięki! Zachęcam do częstszych wizyt na forum :smiling-face:

0 Like
Marcold
First Poster
Opcje
Super 5 sek działa. Dzięki bo już zwatpilem w sens oddawania do serwisu. Miałem ponoć wymieniona pł. Główna. Mówili aby nie aktualizować do ser. 1010. A kiedy nieopatrznie to zrobiłem pozostał do wyboru jedynie USA. Teraz mam wybór też PL.