Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

samsung UE65MU7070 Lista Kanalow nc+

(Temat utworzony: 03-10-2017 03:48 PM)
2622 Wyświetlenia
MICHAL79
First Poster
Opcje

Witam 

Podczas ustawiania nc+ przez modul CI+ lista kanalow jest porozrzucana.  Telewizor kupiony a anglii i podczas instalacji mam do wyboru kraju tylko Wielka Brytanie i irlandie. Gdzie moge zmienic te ustawiena na Polske.

Pozdrawiam 

0 Like
9 Odpowiedzi
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @MICHAL79

Tego ustawienia nie zmienisz. Można zmienić język obsługi, ale region odbioru telewizji jest powiązany z obszarem dystrybucji konkretnego modelu telewizora. Firma Samsung dedykuje modele na konkretne obszary. Również w kwestii aplikacji w smarcie również może być podobnie.
0 Like
MICHAL79
First Poster
Opcje

W poprzednim samsungu seria F mozna to bylo zmienic w menu serwisowym a w  modelu MU cos zmienili i moze ktos wie jak to zrobic.

0 Like
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @MICHAL79

Nie wiem co jest w menu serwisowym, wiem tylko że ingerencja w takie ustawienia przez nieuprawnioną przez producenta osobę może pozbawić gwarancji. Jestem przekonany, że takie wejścia są rejestrowane.
0 Like
Kwiotas
First Poster
Opcje

Czyli co w Polsce nie poogladamy dvb-t?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A ja bym spróbował w ustawieniach eksperckich Nadawania -> Ręcznego strojenia. Skorzystaj z opcji Dostrajanie kanałów cyfrowych. Tam znajdziesz opcję nowy kanał. Dane kanału uzupełnij ręcznie. Oczywiście zanim przystąpisz do tej procedury poszukaj w Internecie pełnych danych MUX dostępnych w twojej okolicy, których masz zasięg i z których będziesz odbierał poszczególne paczki programów naziemnych. Czy tzw. DVB-T.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Kwiotas
First Poster
Opcje

Rozmawiałem dzisiaj z konsultantem samsunga. Powiedzial mi że możnaby było wgrać soft z polskiego odpowiednika czyli mu7002, ale nie gwarantuje że telewizor nie zepsuje się. Zmiana softu wiąże się z utratą gwarancji. Nie rozumiem dlaczego w takich telewizorach stosują blokadę regionalną

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A próbowałeś metody ręcznego dodania kanału MUXa? Wtedy i gwarancję masz i telewizję oglądasz.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Kwiotas
First Poster
Opcje

Nie sprawdzałem jeszcze bo nadal jestem w Anglii, ale może ktoś inny sprawdzi jak to wygląda w praktyce. Może ktoś zmieni region na Wielką brytanie i spróbuje ustawić kanały ręcznie.

0 Like
MateuszS
Navigator
Opcje
Cześć @Kwiotas

Sprawdzenie opcji, o której piszesz może wykonać jedynie ktoś kto ma również TV z Anglii. W przypadku polskiej dystrybucji nie sprawdzisz tego, bo taki TV jest przystosowany na polski rynek.
Tak jak pisał @KarolW, region odbioru telewizji jest powiązany z obszarem dystrybucji konkretnego modelu telewizora.
Rozwiązanie jakie można zastosować w tej sytuacji to podłączenie zewnętrznego dekodera.​

Pozdrawiam
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like