01-06-2020 09:25 PM
Dobry wieczór,
Następujące problemy z ww. TV:
1. Wchodząc w APP wyskakuje komunikat o problemie z aktualizacją. Powodem jest brak miejsca. Większości aplikacji nie można usunąć(np. RakutenTV - btw nigdy nie użyta a TV mam już od trochę ponad roku), zajete miejsce na dysku 700+MB, wolne około 115MB. Jedyne zainstalowane "zewnętrzne aplikacje" to PLAYER i właśnie MultimediaGo.
2. I tu kolejny prblem, na zewnetrznych APP'kach PLAYER i MultimediaGo, a także na HBO GO często wystepuje następujący problem: włączam materiał, który chcę obejrzeć>pokazuje się jakby rozmyta pierwsza klatka danego wideo>długo czeka się ażeby cokolwiek ruszyło>a jak już ewentualnie ruszy(1 na 10 przypadków, że przeskoczy tę pierwszą rozmazaną klatkę) to leci w jakość 144p i bez dźwięku. Kiedyś pomagało wypięcie TV z prądu, ale już nawet to przestało pomagać. Poza tym nie kpijmy sobie, nie po to kupuję Samsunga, żeby czuć się jakbym używał jakąś mante czy innego noname'a. Nie mam wygórowanych wymagań co do TV i jestem świadomy, że nie jest to urządzenie z najwyższej półki, ale takie podstawy jak prawidłowe odpalanie wideo na ogólnodostepnych i znanych APP'ach oraz mozliwość aktualizacji oprogramowania to jest to MUST HAVE...
Pozdrawiam
02-06-2020 03:54 AM — edytowano 02-06-2020 06:38 AM
@Kicinho Czy masz taki firmware wer 1292 ?
https://www.samsung.com/pl/support/model/UE55NU7093UXXH/
Aktualizacja oprogramowania przez USB
Czy masz coś takiego MultimediaGo ?
Pozostaje Ci kontakt.
02-06-2020 09:42 AM
02-06-2020 10:14 AM
@Kicinho Czy nie chce Ci się uruchomić ?
02-06-2020 01:03 PM
Aplikacje uruchomiają się normalnie, natomiast przy odtworzeniu wideo wystepują problemy. Ale plaikacje same w sobie nie wołają o aktualizację.
02-06-2020 01:47 PM
@Kicinho Proponuje Ci, żebyś zadzwonił, na infolinie poprosił, o zdalne połączenie zostaną, przeprowadzone test ewentualnie zostanie zrobiony głęboki reset TV. Jak widzę, problem jest u ciebie od dawna z tym TV.