Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

brak opcji hdr+ brak opcji hdmi uhd color brak opcji wejsciowy dzwiek cyfrowy w menu tv qled 80

(Temat utworzony: 01-06-2020 02:24 PM)
928 Wyświetlenia
chinaa2
First Poster
Opcje

witam , jestem nowy mam kilka pytan odnosnie fukcji mojego tv samsung qled 80r ,do tv podlaczone mam na hdmi 1 -dekoder nc+ wifibox+  do hdmi 4 arc- soundbar q90 i moje pytania dotycza wielu funkcji ktorych u mnie nie ma do wyboru w menu telewizora wogole (nawet nie widnieja na szaro ) a o ktorych czytam na roznych forach i w necie ,pytania zawarte w temacie wiadomosci z gory dziekuje za podpowiedzi i mozliwa pomoc 

0 Like
8 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@chinaa2  Jeśli chodzi o HDR+ czy HDR będzie, widoczny jak na zdjęciu nie ma żadnych opcji w menu do włączenia, czy wyłączenia. Dekoder nc+ wifibox+ nie jest, 4K więc dlatego nie ma HDR czy HDR+

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q80-q80r-qled/settings

20200218_185945.jpg

chinaa2
First Poster
Opcje

ok rozumie a z tym dzwiekiem ktos cos poradzi u mnie do wyboru w ustawieniach eksperckich mam  tylko format wyjsciowego dzwieku cyfrowego ,a w menu ->ogolne ->menadzer urzadzen zewnetrzych ->rozszerzenie sygnalu wejsciowego zaznaczone na 4 hdmi i tyle wyborow  tak to ma wygladac ? czy to wszystko zalezy od dodatkowych urzadzen zewnetrzych jak ps4 czy xbox czy blu-ray i wtedy pojawiaja sie dodatkowe opcje ? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@chinaa2 Czy czytałeś instrukcje obsługi na stronie 112? Jak możesz wrzuć zdjęcia ?

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201910/20191024133448825/MUSDVBEUR-3.0.0_EM_MUSE_EU_PO...

Przechwytywanie.PNG

0 Like
chinaa2
First Poster
Opcje

czytac czytalem tylko mylace jest to ze przegladajac internet i posty na roznych forach tez zagranicznych taka opcje widzialem w ustawieniach tv tylko moze to byl jakis inny model chociaz interfajs identyczny u mnie wyglada to dokladnie tak jak na fotou mnie wyglada to dokladnie tak jak na foto

0 Like
chinaa2
First Poster
Opcje

a tutaj na foto jest format wejsciowya tutaj na foto jest format wejsciowy

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@chinaa2  Jak widać, na pierwszy zdjęciu masz, OK na stronie 156 masz taką informację. 

Kodeki DivX i DTS nie są obsługiwane przez modele telewizorów Samsung TV wyprodukowane w roku 2019.

Na drugim zdjęciu jest, to model z 2017 lub starszy więc będzie Kodeki DivX i DTS 

0 Like
chinaa2
First Poster
Opcje

bardzo dziekuje za wyjasnienie 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@chinaa2  Nie ma, za co jak będziesz, miał, jakieś pytania pisz śmiało.

0 Like