17-03-2018 11:17 AM
Witam wszystkich.
Posiadam konsolę Ps4 Pro którą mam podłączoną do Tv UE55MU7042 przez modół One Conect kablem Hdmi.
W ustawieniach obrazu konsoli wszytsko mam na auto natomiast w Tv mam włączone na porcie do któego podłączona jest konsola Hdmi Uhd Color. Problem polega na tym że podczas grania zanika w róznych odstępach czasowych obraz i dzwięk na 1-3 sekundy. Mam najnowszy soft w Tv jak i Konsoli. Próbowałęm już wszystkiego. W trybie Gra czy innym. Różnych opcji w ustawianiach obrazu konsoli. Wszystkich wejśc Hdmi w One connect. Różnych kabli Hdmi łącznie z certyfikowanymi Premium i nic. Problem ustaje jeżeli wyłączę w Tv opcję Hdmi Uhd Color na którym mam podłączoną konsolę. Z góry dziękuję za pomoc .
30-07-2018 10:42 AM
A mamy pewność że Tv LG I Sony ten problem już rozwiązali? Jaka alternatywę polecacie z podobnymi parametrami od Sony lub LG. U Sony trochę mnie zraza system android. Nie wiem jak teraz ale kiedyś Android na TV to była tragedia.
30-07-2018 10:45 AM
Tak Sony i LG mialo ten problem i rozwiazali go 6 miesiecy temu. Tylko ten Śmierdzący samsung ma to w dupie
30-07-2018 07:03 PM
06-08-2018 11:31 AM — edytowano 06-08-2018 11:52 AM
jak kupilem nowy mu7002t na poczatku roku problem zauwazulem już tydzien po uzytkwoaniu zglaszane do serwsiu i wiele razy na infolinie. Mryganie i czerwone paski dalej wystepuja niewazne jakiego kabla sie uzywa. Problem pojawia sie na kazdym zrodle, gdy ma sie wlaczony tryb gry i HDR. Zmieniali mi tez z 0 na 2 nic to nie dalo blyskanie ekranu dalej jest aktualne to samo z czerwonymi paskami ktore rowniez wysteuja tylko przy odpalonym HDR. Problem w tym ze znalazlem kolege z forum o grach ktory ma taki sam TV co ja i on przy taklich samych ustawieniach TV i konsolach (mam xboxa i ps4 on tez) te problemy ktore my opisujemy tutaj u niego wgl nie wystepuja Takze to nie jest wina Softu. Sam fakt ze czasem czlowiek potrafi korzystac z TV kilka dni i nie zauwazy ani paskow ani blysku a czasem odpali jednego dnia na godzine i problem pojawi sie wiecej niz raz.
06-08-2018 11:50 AM
hej
ja mam mu7052 i ciągle ten sam objaw co u was. nie doswadczylem żadnych czerwonych lini na szczescie poki co, ale mam te magiczne mryganie przy grach bez hdr. Z hdr jest wszystko ok. I co najdziwniejsze na każda sesje z grą bez hdr mam tylko jedne mrygniecie i nic wiecej wiec w sumie w moim przypadku nie jest to az tak uciążliwe ale zdarza sie w losowym momencie, a gdy widze wasze wpisy to widze ze po pare/parenacie razy wam sie to dzieje grajac, wiec pytanie czy jest mozliwosc ze mi sie to pogłębi 😕
06-08-2018 11:53 AM — edytowano 06-08-2018 11:58 AM
masz blyskanie bo masz wlaczony pewnie dalej tryb gry w takich grach i UHD color a to jest przyczyna tych objawow Problem nie pojawia sie w grach ktore wspieraja HDR, problem pojawia sie u wszystkich ktorzy maja wlaczony UHD C..(niezbedny do tego by wlaczyc HDR) i niewazne jest to czy gra wspiera HDR czy nie, problem wystepuje niezaleznie od gry jesli masz wlaczona opcje UHD C....
06-08-2018 12:10 PM
Ja doskonale wiem ze to ten tryb HDMI UHD Color jest powodem, pare ston wczesniej sie duzo udzielalem. Tylko pisze jak to z mojej strony wyglada, ze mam problem tylko w grach bez hdr. W horizona ktorego teraz ogrywam z hdr ani razu nie mialem problemu.
06-08-2018 12:14 PM
najgorsze jest to ze juz mam pewnosc ze to nie wina softu, bo znajomy z forum ma taki sam TV u niego problem nie wystepuje wgl(ani paski ani blyskanie) a z niego wiekszy "pedant" niz my i on nawet najmniejsza wade by zobaczyl i defekt
06-08-2018 12:21 PM
lepiej nie badz tego taki pewny, bo to nie tylko problem samsunga był. tyle ze inni producenci juz to załatwili updatem softu, tylko samsung sie ociaga. tak samo z iloscia migan, kazdy ma inaczej i tak na prawde nie wiadomo o co chodzi. wlasnie pisalem z łepkiem z czatu samsunga i dalej uważa że w produkcji jest nowe oprogramowanie... i standardowa wypytywania czy mam aktualny soft, kabel i czy technik zmienial opcje hdmi w menu serwisowym. Po co te pytania jak ponoc soft jest w produkcji...
06-08-2018 04:31 PM
to zalezy kontatkowałem sie z kilkoma osobami ktore nagrały filmiki z blyskaniem ekranu czy czerwonymi paskami i wstawialy na YT i dwoch gosci pisalo mi ze im problem ustapil. Jeden mial wymienianą całą matryce, a drugi dostal nowy taki sam model TV i problemy znikneły. Chociaz faktycznie sa tez takie komentarze pod takimi filmikami, że wymiana plyt ani matryc nic nie daje.