Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung UE55MU7042 + Ps4 Pro zanik obrazu i dźwięku.

(Temat utworzony: 17-03-2018 11:17 AM)
30577 Wyświetlenia
MŁ
Apprentice
Opcje

Witam wszystkich.

Posiadam konsolę Ps4 Pro którą mam podłączoną do Tv UE55MU7042 przez modół One Conect kablem Hdmi.

W ustawieniach obrazu konsoli wszytsko mam na auto natomiast w Tv mam włączone na porcie do któego podłączona jest konsola  Hdmi Uhd Color. Problem polega na tym że podczas grania zanika w róznych odstępach czasowych obraz i dzwięk na 1-3 sekundy. Mam najnowszy soft w Tv jak i Konsoli. Próbowałęm już wszystkiego. W trybie Gra czy innym. Różnych opcji w ustawianiach obrazu konsoli. Wszystkich wejśc Hdmi w One connect. Różnych kabli Hdmi łącznie z certyfikowanymi Premium i nic. Problem ustaje jeżeli wyłączę w Tv opcję Hdmi Uhd Color na którym mam podłączoną konsolę. Z góry dziękuję za pomoc .

787 Odpowiedzi
kilerek123
First Poster
Opcje

A mamy pewność że Tv LG I Sony ten problem już rozwiązali? Jaka alternatywę polecacie  z podobnymi parametrami od Sony lub LG. U Sony trochę mnie zraza system android. Nie wiem jak teraz ale kiedyś Android na TV to była tragedia.

0 Like
PEIHA
Apprentice
Opcje

Tak Sony i LG mialo ten problem i rozwiazali go 6 miesiecy temu. Tylko ten Śmierdzący samsung ma to w dupie

0 Like
kolka665
Navigator
Opcje
0 Like
migot93
Journeyman
Opcje

jak kupilem nowy mu7002t na poczatku roku problem zauwazulem już tydzien po uzytkwoaniu zglaszane do serwsiu i wiele razy na infolinie. Mryganie i czerwone paski dalej wystepuja niewazne jakiego kabla sie uzywa. Problem pojawia sie na kazdym zrodle, gdy ma sie wlaczony tryb gry i HDR. Zmieniali mi tez z 0 na 2 nic to nie dalo blyskanie ekranu dalej jest aktualne to samo z czerwonymi paskami ktore rowniez wysteuja tylko przy odpalonym HDR. Problem w tym ze znalazlem kolege z forum o grach ktory ma taki sam TV co ja i on przy taklich samych ustawieniach TV i konsolach (mam xboxa i ps4 on tez) te problemy ktore my opisujemy tutaj u niego wgl nie wystepuja Takze to nie jest wina Softu. Sam fakt ze czasem czlowiek potrafi korzystac z TV kilka dni i nie zauwazy ani paskow ani blysku a czasem odpali jednego dnia na godzine i problem pojawi sie wiecej niz raz.

0 Like
EyJey
Explorer
Opcje

hej

ja mam mu7052 i ciągle ten sam objaw co u was. nie doswadczylem żadnych czerwonych lini na szczescie poki co, ale mam te magiczne mryganie przy grach bez hdr. Z hdr jest wszystko ok. I co najdziwniejsze na każda sesje z grą bez hdr mam tylko jedne mrygniecie i nic wiecej wiec w sumie w moim przypadku nie jest to az tak uciążliwe ale zdarza sie w losowym momencie, a gdy widze wasze wpisy to widze ze po pare/parenacie razy wam sie to dzieje grajac, wiec pytanie czy jest mozliwosc ze mi sie to pogłębi 😕

0 Like
migot93
Journeyman
Opcje

masz blyskanie bo masz wlaczony pewnie dalej tryb gry w takich grach i UHD color a to jest przyczyna tych objawow Problem nie pojawia sie w grach ktore wspieraja HDR, problem pojawia sie u wszystkich ktorzy maja wlaczony UHD C..(niezbedny do tego by wlaczyc HDR) i niewazne jest to czy gra wspiera HDR czy nie, problem wystepuje niezaleznie od gry jesli masz wlaczona opcje UHD C....

0 Like
EyJey
Explorer
Opcje

Ja doskonale wiem ze to ten tryb HDMI UHD Color jest powodem, pare ston wczesniej sie duzo udzielalem. Tylko pisze jak to z mojej strony wyglada, ze mam problem tylko w grach bez hdr. W horizona ktorego teraz ogrywam z hdr ani razu nie mialem problemu.

0 Like
migot93
Journeyman
Opcje

najgorsze jest to ze juz mam pewnosc ze to nie wina softu, bo znajomy z forum ma taki sam TV u niego problem nie wystepuje wgl(ani paski ani blyskanie) a z niego wiekszy "pedant" niz my i on nawet najmniejsza wade by zobaczyl i defekt

0 Like
EyJey
Explorer
Opcje

lepiej nie badz tego taki pewny, bo to nie tylko problem samsunga był. tyle ze inni producenci juz to załatwili updatem softu, tylko samsung sie ociaga. tak samo z iloscia migan, kazdy ma inaczej i  tak na prawde nie wiadomo o co chodzi. wlasnie pisalem z łepkiem z czatu samsunga i dalej uważa że w produkcji jest nowe oprogramowanie... i standardowa wypytywania czy mam aktualny soft, kabel i czy technik zmienial opcje hdmi w menu serwisowym. Po co te pytania jak ponoc soft jest w produkcji...

0 Like
migot93
Journeyman
Opcje

to zalezy kontatkowałem sie z kilkoma osobami ktore nagrały filmiki z blyskaniem ekranu czy czerwonymi paskami i wstawialy na YT i dwoch gosci pisalo mi ze im problem ustapil. Jeden mial wymienianą całą matryce, a drugi dostal nowy taki sam model TV i problemy znikneły. Chociaz faktycznie sa tez takie komentarze pod takimi filmikami, że wymiana plyt ani matryc nic nie daje.

0 Like