Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung UE55MU7002T CAM CI+ cyfrowy polsat

(Temat utworzony: 12-12-2017 08:14 AM)
10709 Wyświetlenia
Rafald30
Journeyman
Opcje

Witam wszystkich forumowiczów!

Od niedawna jestem posiadaczem w/w telewizora i do tego zakupiłem telewizję cyfrowego Polsatu . Ze względu na to,  że telewizor jest  zawieszony na ścianie i nie ma ani półki ani komody postanowiłem zaopatrzyć się w kartę CAM. Teraz mój problem. Przełączanie kanałów odbywa się bardzo wolno. Kilka sekund jest ciemny obraz, następnie pojawia się ekran z napisem brak sygnału i w końcu uruchamia się dany kanał. Całość trwa około 5-7 sekund. Wyłączyłem blokadę rodzicielską. Zainstalowałem najnowsze oprogramowanie telewizora oraz karty więc wszystko jest aktualne. Czy da się coś zrobić z tym aby kanały szybciej się przełączały? 

0 Like
Przejdź do rozwiązania
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Korzystają z sytemu kodowania Nagra, podobnie jak inni nadawcy, ale zapewne jak większość platform kodowanych stosują parowanie karty i moduł. Stąd może wynikać, nie możność zastosowania karty w innych modułach z tym samym systemem kodowania.
Oczywiście jak coś ustalisz po wymianie daj znać.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Rafald30
Journeyman
Opcje

Dziękuję wszystkim za pomoc😀Niestety u mnie  była źle ustawiona blokada rodzicielska i przez to cały ten nieład . Teraz po dezaktywowaniu blokady kanały zmieniają się dużo szybciej i już nie ma z niczym problemu. Dlatego teraz z czystym sumieniem mogę potwierdzić , że telewizor w tej cenie moim zdaniem naprawdę daje radę. Wiadomo ,wszystko trzeba dobrze ustawić ale za to mam wszystko z czego jestem zadowolony. 

Takimaly
First Poster
Opcje

Panowie ratunku, nabyłem dzisiaj 65NU8002 i niestety wogóle nie czyta modułu CAM cyfrowego polsatu. wszystkie dane modułu i karty się wyświetlają, zrobiłem reset ustawień modułu, zdjąłem blokadę rodzicielską, aktualizowałem soft modułu (twierdziże ma najnowsze oprogramowanie), TV ma najnowszy soft i ***** blada. Proszę o porady.

0 Like
Rafald30
Journeyman
Opcje

W jakim sensie nie działa? Kanałów nie chce wyszukać? 

0 Like
Whisky7070
Journeyman
Opcje

Witam,co prawda to nie mój post ale mam ten sam problem,nie znajduje wogole kanałów z anteny satelitarnej,mimo ,że wdzi moduł.Mojego tv nie ma na liście kompatybilnych modeli,ale lista jest z 2016r a tv kupiłam w zeszłym .

Model CAM SMARCAM-3 CI PLUS

Tv Samsung UE55MU6442

Serwis samsunga podał ,ze moduł powinien być 1.3 ale w polsacie nie wiedza czy moduł jest 1.3 czy też inny. Wogole nie mozna znależć tej informacji o tym module.W związku z czym nie wiem gdzie lezy problem.Jeśli to możliwe proszę o pomoc.

Podzrawiam

Katarzyna

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Whisky7070 oczywiście w czasie instalacji/wyszukiwania wskazujesz, że mają to być kanały sat z paczki polsatu?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Whisky7070
Journeyman
Opcje

Ano problem polega na tym ,że tam nie ma kanałów satelitarnych.... Tylko naziemna

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Whisky7070 kabel sat podpięty i konfiguracja tv prowadzona od początku?

Rafald30
Journeyman
Opcje

20190510_193130-2016x1512.jpg20190510_193223-2016x1512.jpg20190510_193237-2016x1512.jpg

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Rafald30   Czy maz dwie anteny bo widzę że wchodzisz w zaawansowane ustawienia Tryb DiSEgC ? Ten moduł będzie działał z twoim TV