12-12-2017 08:14 AM – ostatnio edytowany 15-04-2019 08:12 AM przez RadekK
Witam wszystkich forumowiczów!
Od niedawna jestem posiadaczem w/w telewizora i do tego zakupiłem telewizję cyfrowego Polsatu . Ze względu na to, że telewizor jest zawieszony na ścianie i nie ma ani półki ani komody postanowiłem zaopatrzyć się w kartę CAM. Teraz mój problem. Przełączanie kanałów odbywa się bardzo wolno. Kilka sekund jest ciemny obraz, następnie pojawia się ekran z napisem brak sygnału i w końcu uruchamia się dany kanał. Całość trwa około 5-7 sekund. Wyłączyłem blokadę rodzicielską. Zainstalowałem najnowsze oprogramowanie telewizora oraz karty więc wszystko jest aktualne. Czy da się coś zrobić z tym aby kanały szybciej się przełączały?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
12-12-2017 09:02 AM
Niech operator wymieni Ci moduł Ci+na taki sam tylko innej firmy. Samsung nie daje stuprocentowej kompatybilności ze wszystkimi modułami (niektórych producentów po prostu nie działają lub działają źle).
12-12-2017 09:35 AM
Tak potwierdzam, nie wszytkie moduły działaja poprawnie
sprawdz na stronie polsatu tam jest lista
12-12-2017 09:02 AM
Niech operator wymieni Ci moduł Ci+na taki sam tylko innej firmy. Samsung nie daje stuprocentowej kompatybilności ze wszystkimi modułami (niektórych producentów po prostu nie działają lub działają źle).
12-12-2017 09:35 AM
Tak potwierdzam, nie wszytkie moduły działaja poprawnie
sprawdz na stronie polsatu tam jest lista
12-12-2017 10:08 AM
12-12-2017 11:07 AM
Ale to już pytanie do infolinii ze słoneczkiem w tle. Tak jak napisali koledzy powyżej, nie wszystkie moduły są certyfikowane przez Samsunga. Z tego co wiem, to taka certyfikacja była na pewno dla cyfra/nc+ jak jest dla polsatu nie wiem.
Nawet taki fajny piktogram był.
12-12-2017 12:13 PM
Mają tylko jeden model tych modułów 😐I obecnie nie mają na stanie więc muszę czekać na wymianę. Coś czuję , że i ta wymiana mi nie pomoże😥
13-12-2017 01:01 PM
Może wiecie czy jest możliwość zakupienia innego modułu zamiast tego, który daje polsat? Jeśli jest taka możliwość to który wybrać?
13-12-2017 03:26 PM
15-12-2017 02:13 PM
ja mam moduł od upc i ładnie śmiga
15-12-2017 03:26 PM
Na naziemnej i ogólnie telewizor bardzo dobrze działa z czego jestem zadowolony. Obraz również bardzo ładny. Niestety tylko ten cyfrowy Polsat i ten moduł od nich nie działa jak trzeba. Chyba , że wind tego jest po stronie anteny. Jest podlaczona antena zbiorcza, chociaż naziemna jest z tego samego kabla. Po za tym z tego co się zorientowałem to do karty Polsatu pasuje tylko ich moduł i koniec😐 Więc na razie czekam aż u mnie będą mieli na stanie lub wymienię we Wrocławiu w weekend i wtedy się okaże co i jak 😀