Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung UE55MU7002T CAM CI+ cyfrowy polsat

(Temat utworzony: 12-12-2017 08:14 AM)
10743 Wyświetlenia
Rafald30
Journeyman
Opcje

Witam wszystkich forumowiczów!

Od niedawna jestem posiadaczem w/w telewizora i do tego zakupiłem telewizję cyfrowego Polsatu . Ze względu na to,  że telewizor jest  zawieszony na ścianie i nie ma ani półki ani komody postanowiłem zaopatrzyć się w kartę CAM. Teraz mój problem. Przełączanie kanałów odbywa się bardzo wolno. Kilka sekund jest ciemny obraz, następnie pojawia się ekran z napisem brak sygnału i w końcu uruchamia się dany kanał. Całość trwa około 5-7 sekund. Wyłączyłem blokadę rodzicielską. Zainstalowałem najnowsze oprogramowanie telewizora oraz karty więc wszystko jest aktualne. Czy da się coś zrobić z tym aby kanały szybciej się przełączały? 

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
szalony666
Explorer
Opcje

Niech operator wymieni Ci moduł Ci+na taki sam tylko innej firmy. Samsung nie daje stuprocentowej kompatybilności ze wszystkimi modułami (niektórych producentów po prostu nie działają lub działają źle).

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
Rozwiązanie
ilso
Pioneer
Opcje

Tak potwierdzam, nie wszytkie moduły działaja poprawnie 

sprawdz na stronie polsatu tam jest lista

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
29 Odpowiedzi
Rozwiązanie
szalony666
Explorer
Opcje

Niech operator wymieni Ci moduł Ci+na taki sam tylko innej firmy. Samsung nie daje stuprocentowej kompatybilności ze wszystkimi modułami (niektórych producentów po prostu nie działają lub działają źle).

0 Like
Rozwiązanie
ilso
Pioneer
Opcje

Tak potwierdzam, nie wszytkie moduły działaja poprawnie 

sprawdz na stronie polsatu tam jest lista

0 Like
Rafald30
Journeyman
Opcje
Tylko czy oni tak chętnie mu to wymienią I czy mają w swojej ofercie jakiś inny model ?
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Ale to już pytanie do infolinii ze słoneczkiem w tle. :winking-face: Tak jak napisali koledzy powyżej, nie wszystkie moduły są certyfikowane przez Samsunga. Z tego co wiem, to taka certyfikacja była na pewno dla cyfra/nc+ jak jest dla polsatu nie wiem.

Nawet taki fajny piktogram był.

urzadzenie_certyfikowane.jpg

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Rafald30
Journeyman
Opcje

Mają tylko jeden model tych modułów 😐I obecnie nie mają na stanie więc muszę czekać na wymianę. Coś czuję , że i ta wymiana mi nie pomoże😥

0 Like
Rafald30
Journeyman
Opcje

Może wiecie czy jest możliwość zakupienia innego modułu zamiast tego,  który daje polsat? Jeśli jest taka możliwość to który wybrać? 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Poszukaj coś co pracuje w tym samym standarcie kodowania co polsatowski. Nie wiem w czym oni kodują, ale jak znajdziesz odpowiednik/zamiennik łatwiej będzie zapytać google czy ktoś używał?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
sidlinho
First Poster
Opcje

ja mam moduł od upc i ładnie śmiga

0 Like
Rafald30
Journeyman
Opcje

Na naziemnej i ogólnie telewizor bardzo dobrze działa z czego jestem zadowolony. Obraz również bardzo ładny. Niestety tylko ten cyfrowy Polsat i ten moduł od nich nie działa jak trzeba. Chyba , że wind tego jest po stronie anteny. Jest podlaczona antena zbiorcza, chociaż naziemna jest z tego samego kabla. Po za tym z tego co się zorientowałem to do karty Polsatu pasuje tylko ich moduł i koniec😐 Więc na razie czekam aż u mnie będą mieli na stanie lub wymienię we Wrocławiu w weekend i wtedy się okaże co i jak 😀

0 Like