Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung tv 40f6320 i brak 5.1 w Netflix

(Temat utworzony: 21-02-2022 11:53 AM)
403 Wyświetlenia
Rafałek73
Apprentice
Opcje

Cześć

Od kilku lat posiadam telewizor 40F6320, a na nim aplikacje Netflix. Przez te wszystkie lata nie miałem problemu by z aplikacji był dźwięk 5.1, ale od kilku m-cy po prostu go nie ma przy żadnej z pozycji w aplikacji. Zawsze przy tytule był znaczek 5.1, a teraz go brak. Telewizor podłączony jest do amplitunera Denon AVR-X1400 poprzez przewód hdmi. Gdy z wbudowanego w telewizorze odtwarzacza odtwarzam pliki z dźwiękiem DD lub DTS to wszystko działa.

Kontaktowałem się z supportem Netflix, ale on twierdzą, że nic nie namieszali i na tych telewizorach powinno działać.

5 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy masz najnowszy firmware wersja 2127? Czy resetowałeś Smart Hub lub TV do ustawień fabrycznych?

Rafałek73
Apprentice
Opcje

Tak, firmware ostatni, wszystko to robiłem

Szukam kogoś kto ma jeszcze jakiś z modeli z serii f i sprawdzi

Wersja aplikacji Netflixa 3.229; nowszej nie ma na te modele

0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @Rafałek73  :smiling-face: Klasycznie odłączyć TV od zasialnia na minutę. Kolejno możesz jeszcze wykonać reset Smart Hub z menu Tv (wylogowanie z konta Samsung i aplikacji internetowych).
Operacja wymaga wprowadzenia zabezpieczającego kodu PIN. Domyślny zabezpieczający kod PIN to 0000.

Rafałek73
Apprentice
Opcje

Robiłem to wszystko i bez oczekiwanego rezultatu

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Rafałek73, zadzwoń na infolinię, tam Ci zrobią głębszy reset zdalny: https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.