Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung RU7442 łączenie z słuchawkami bluetooth

(Temat utworzony: 20-02-2021 08:24 PM)
1294 Wyświetlenia
Trippy
Journeyman
Opcje

Cześć, mam problem z połączeniem słuchawek bluetooth do telewizora. Używam słuchawek Sony wf-1000xm3 i po połączeniu ich z telewizorem dźwięk ciągle przerywa. Czytałem że problemem jest to że telewizor łączy się z każdą z słuchawek z osobna. Zakupiłem adapter usb Creative bt-w3, co niestety nie rozwiązało mojego problemu gdyż telewizor nie łączy się wtedy z słuchawkami w ogóle. Czy ktoś próbował połączyć wyżej wspomiany model z słuchawkami bluetooth i napotkał podobny problem? 

0 Like
Przejdź do rozwiązania
1rab1
Pioneer
Opcje

Dwie sztuki słuchawek Sony WH-1000XM4 traktuje tak samo:

- paruje je, przy próbie połączenia przez ok sekundę słychać prawidłowo dźwięk a potem tylko coś terkocze w słuchawkach przez ok 2s i je wyłącza.

dziś w sklepie sprawdziliśmy na telewizorze 65Q80C (a więc taki sam rodzaj tylko nowszy model) że słuchawki są ok - telewizor jeparuje i od razu działają poprawnie - sprawdzane kilka razy i 100% skuteczności więc to wina #QE65Q80AATXXH a nie słuchawek

W sieci ludzie piszą o tym problemie ale nie znalazłem rozwiązania, może ktoś tu będzie w stanie pomóc rozwiązać ten problem bez oddawania telewizora do serwisu. 

W telewizorze nie mogę znaleźć żadnej aktualizacji ani nic nie zwraca mojej uwagi w ustawieniach ale może jestem już zasugerowany i pomijam jakąś oczywistość.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
1rab1
Pioneer
Opcje

https://us.community.samsung.com/t5/QLED-and-The-Frame/Samsung-TV-Q70A-Bluetooth-pairing-crash-with-...

na zachodnich stronach jest masa zgłoszeń tak na redit jak i na samsungu.

Podobno wersja 2130 ma już działać prawidłowo a tu zonk.

mam wersję 2210 i nie ściąga mi nic nowszego.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@1rab1  Wersja 2130 to już stara wersja a najnowsza to 2210.

Czy słuchawki śą zaktulizowane?

https://www.sony.pl/electronics/support/wireless-headphones-bluetooth-headphones/wh-1000xm4/software...

Aktualizacja wersji 2130.8 

• Podczas przeglądania zdjęć z urządzeń zewnętrznych funkcja "Screenfit" jest automatycznie włączana
  • Obsługiwane są obrazy o rozdzielczości 200 MP
  • Dodano obsługę zdjęć DCI-P3
  • Niezbędna poprawka dla listy kanałów (tylko modele austriackie)
  • Naprawiono błąd związany z magicznym ekranem.
  • Naprawiono błąd obrazu podczas odtwarzania filmów w bardzo zwolnionym tempie z Galaxy S23
  • Czcionka została zastąpiona
  • Zoptymalizowano funkcje Bluetooth
  • Różne drobne ulepszenia systemu operacyjnego
  • Wprowadzono aktualizację mającą na celu ulepszenie narzędzia diagnostycznego telewizora
  • Różne drobne poprawki błędów

Aktualizacja wersji 2141.2 

• Naprawiono niebieski ekran przy pierwszym użyciu urządzenia
  • Zmiany w aplikacji Asystent Google
  • Naprawiono zaniki dźwięku w telewizji na żywo (DVB-T) w połączeniu z aplikacją HbbTV
  • Poprawiono bezpieczeństwo

Aktualizacja wersji 2200.9 

• Naprawiono błąd dźwiękowy związany z aplikacją Qobuz.
  • Naprawiono problem z połączeniem z chmurą związany z aplikacją SmartThings
  • Bixby został ulepszony
  • Naprawiono problem z odtwarzaniem kanałów MTV HD
  • Zoptymalizowano łączność z Internetem
  • TVkey został jeszcze bardziej zoptymalizowany
  • HbbTV został zoptymalizowany
  • Naprawiono problem z głośnością podczas interakcji między soundbarami a Q-Symphony.
  • Ulepszona interakcja z aplikacją SmartThings
  • Zmiana OWU – wymagana jest odnowiona zgoda
  • Naprawiono błąd wyświetlania w interfejsie użytkownika
  • Poprawiono bezpieczeństwo systemu i danych
  • Rozwiązano problem z kodekiem
  • Poprawiona ogólna wydajność

Aktualizacja wersji 2201.0 

• Poprawa zgodności z aplikacją SmartThings
  • Poprawiono bezpieczeństwo systemu i danych
  • Ulepszenie przełączania między portami HDMI
  • HbbTV został zoptymalizowany
  • Optymalizacja połączenia sieciowego
  • Optymalizacja Bixby
  • Naprawiono problem z głośnością podczas interakcji między soundbarami a Q-Symphony.
  • Naprawiono problem z odtwarzaniem kanałów MTV HD (DVB-T2)
  • Różne drobne ulepszenia systemu operacyjnego / poprawki błędów

Aktualizacja wersji 2210.1 

• Naprawiono błąd z treścią na żywo w aplikacji Xfinity
  • Naprawiono błąd aplikacji BBC Sound
1rab1
Pioneer
Opcje

i tą najnowszą wersję firmware mam ale nic nie działa.

A dotąd telewizor działał jak trzeba i jestem rozczarowany że nie potrafi obsłużyć słuchawek. Kurcze ktoś może to rozwiązał i da się skutecznie używać słuchawek, to przecież nie jakaś kosmiczna technologia, zwłaszcza że w wersji C telewizora działa to jak powinno.

0 Like
1rab1
Pioneer
Opcje

Aktualizacja wersji 2130.8 

• Zoptymalizowano funkcje Bluetooth

podobno to właśnie ta poprawka miała naprawić ten błąd.

Ale jak widać nie naprawia. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Wydaje mi się że jednak problem jest po stronie kompatybilności?

Masz ponizej starszy model TV oraz podobne słuchwaki Sony wf-1000xm3

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/samsung-ru7442-%C5%82%C4%85czenie-z-s%C5%82uchawkami-...

0 Like
1rab1
Pioneer
Opcje

no właśnie ten problem w tych telewizorach serii A występuje z kilkunastoma modelami słuchawek włącznie z najnowszymi słuchawkami Sony WH-1000XM5.

A na telewizorach wersji C wszystko działa jak należy więc to nie wina słuchawek RACZEJ.

Będę w poniedziałek dopytywał serwis Samsunga. Serwis Sony odpowiedział że to wina oprogramowania firmware telewizora Samsunga i że w nowszych wersjach samsungowcy to naprawili.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Słuchawki mają wersję BT 5.0 a QE65Q80AATXXH BT5.2 i ten 65Q80C też taką samą BT5.2.

1rab1
Pioneer
Opcje

jak robię pauzę w telewizorze i nie słychać dźwięku to raz na kilka razy udaje się skutecznie połączyć słuchawki z telewizorem i potem do wyłączenia działają poprawnie. Tak średnio raz na 5 razy udaje się połączyć i nie ma tego terkotania i wyłączenia słuchawek. 

Na telewizorze w wersji C łączyło się niezależnie od takich kombinacji.

Ciekawe jak to skomentuje serwis. To bardzo dziwne, rozumiem 100% nie działa albo 100% działa.

0 Like