Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung QN85A

(Temat utworzony: 11-11-2021 11:32 AM)
322 Wyświetlenia
Mati_PL
Journeyman
Opcje
Zakupiłem ostatnio TV Samsung 65 QN85A i zauważyłem bardzo mocne przeswietlenia narożników (zwłaszcza dolnych) przy oglądaniu TV przy zgaszonym świetle. W centralnej części TV, oraz gdy wyświetlany materiał ma wygaszone czarne paski (góra, dól) jest wszystko ok. Jeżeli video sięga, aż do narożników i "miesza się" czarny obraz z kolorem to wtedy pojawiają się bardzo mocne prześwietlenia w żóltawej barwie. Im większa jasność obrazu tym gorzej. Czy to jest "normalne" zjawisko dla tego modelu czy mój egzemplarz jest wadliwy? 
0 Like
6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mati_PL  Jak masz jakieś uwagi na temat swojego TV to proponuję zadać pytanie przez wsparcie techniczne E-mail nie zapomnij dodać zdjęć/filmu.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mati_PL, Czy możesz wstawić tutaj zdjęcia tego zjawiska ?

Mati_PL
Journeyman
Opcje
Tutaj już tak skrajnie widać. Najgorzej jest w trybach dynamicznym czy tym samsungowym inteligentnym. W trybie film i po zmianie ustawień można zminimalizować ten efekt. No ale to chyba nie o to powinno chodzić w TV, który nie należy do najtańszych.20211111_131803_19008.jpg20211111_131814_19009.jpg
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mati_PL, Ja bym od razu reklamował, tym bardziej że nie jest to matryca z podświetleniem krawędziowym. Posiadam niższy model Q80A i tam nie zauważyłem takiego zjawiska. Czerń jest jednolita w każdym miejscu.

Mati_PL
Journeyman
Opcje
Zastanawia mnie, że jeżeli nie ma czarnego w narożnikach, czyli bez wygaszania to nie ma tego efektu, tak jakby to algorytm wariował, tylko dlaczego dzieje się to w narożnikach a w pozostałych miejscach tego nie ma. Napisałem na serwis Samsunga i przesłałem im te zdjęcia. Zobaczymy jak się do tego odniosą
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mati_PL, Zazwyczaj tego typu defekty wychodzą na ciemnym tle.