02-11-2022 06:35 PM
13-12-2022 08:14 AM
@Piotr-P Jaki masz model TV oraz inne urządzenie?
13-12-2022 09:10 AM
Telewizor to model: QE55Q80B 55. Wczoraj kupiony i podłączony do wcześniej działającego soundbar HW-K450. Podłączyłem najpierw przez HDMI, potem pod kabel optyczny i subwoofera prawie nie słychać. Najgorsze jest to, że teraz nawet jak odepnę soundbar od telewizora i podłączę przez bluetooth do telefonu, to bass też ledwo co działa, mimo że pilotem ustawiłem na poziom 6 - bass. Czy możliwe, że telewizor namieszał w ustawieniach soundbara, jest jakaś opcja resetu tego urządzenia?
13-12-2022 09:26 AM
@Piotr-P Jak wykonać reset masz opisany na stronie 437
13-12-2022 09:38 AM
Chyba to jednak jest na innej stronie.
To co zrobiłem, to na nowo połączyłem soundbar z subwofferem. Dodatkowo zastosowałem przy wyłączonym soundbarze przycisk play/stop przez 5 sekund, po czym wyświetliła się na ekranie informacja INIT. Czy masz na myśli jakąś inną metodę?
Pozostaje mi jeszcze spróbować wgrać najnowszy firmware, ale to muszę kupić kabel z przejściówką micro usb - USB, bo nie jestem w stanie tam zamontować pendrive.
13-12-2022 10:32 AM
Ok, znalazłem rozwiązanie. Soundbar podpiąłem do nowego telewizora przez HDMI ARC. Wcześniej miałem na optycznym kablu to podłączone.
Wówczas aktywował się kolektor i pewnie coś namieszał w ustawieniach subwofera. Zapomniałem, że w tym modelu są 3 ustawienia po wciśnięciu przycisku "sound control", Treble, Bass, i Subwoofer. Ja zmieniałem tylko ustawienia Bass, który nie zmieniał ustawień subwoffera i dlatego myślałem, że ledwo co działa. To właśnie to ustawienie Subwoffera odpowiada za moc tego urządzenia. Opcja bass zmienia regulację w samej listwie.
Dodatkowo dalej mam to podpięte przez kabel optyczny i dla mnie to jest ok.
Tyle i aż tyle...
04-01-2024 04:04 PM
Ja mam podobny problem " wzbogacony" o brak dolby atmos.
TV QN91a (obsługujący DA) połączony kablem HDMI przez wejście i wyjście eARC z soundbarem HW-K950 (Też obsługującym DA) i faktycznie bas jakby go nie byłoa opcja Dolby Atmos w tv wyszarzona z komunikatem, że niedostępna. 2 dni kombinacji, zmiany połączeń, przywracania ustawień fabrycznych,vaktualizacji i NIC
04-01-2024 04:30 PM
Cześć
Aktualnie mam inny Soundbar samsunga HW-Q800B i w tym modelu faktycznie też mam problem z subwooferem. Ale mam Dolby Atmos. Subwoofer działa na dość delikatnej mocy, mimo ustawień na maxa. W zasadzie można powiedzieć, że bass słychać głównie z listwy. Na dużo starszym soundbarze samsunga, i mniejszym subwooferze, bass słychać było wyraźnie. Także nie wiem czy problem nie leży w tym momencie po stronie nowych subwooferów w samsungu. Dobrze, żeby SAMSUNG się wypowiedział.
First Poster - daj znać jak znajdziesz rozwiązanie na ten subwoofer.
04-01-2024 04:37 PM
@Piotr-P Jeżeli ustawisz poziom głośności głośnika niskotonowego na maksymalny, to dźwięk powinien być słyszalny. Zwróć jednak uwagę, że poziom głośności poszczególnych efektów dźwiękowych w tym niskich tonów zależy głównie od źródła sygnału i materiału audio.
04-01-2024 04:43 PM
To jest jasne, ale na utworze muzyki elektronicznej z mocnym bassem, powinno być go słychać prawda? Na poprzednim soundbarze subwoofer walił, inne dużo mniejsze też. A tu jakby tak za mało.
04-01-2024 04:47 PM
@Piotr-P Jaką masz wersję oprogramowania w Soundbarze?
Zobacz według tego poradnika: