Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dziwne kwadratowe plamy na czarnym tle.

(Temat utworzony: 02-02-2022 03:21 AM)
1512 Wyświetlenia
mateusz_1
First Poster
Opcje

Witam. Od jakiegoś tygodnia jestem posiadaczem telewizora Samsung QE6577A i zauważyłem na nim plamy a raczej kwadraty widoczne na zdjęciach. Próbowałem bawić się ustawieniami lecz to nic nie pomogło. Domyślam się, że przez podświetlenie krawędziowe może występować cloud ing, jednak chyba takich plam nie powinno być. Dodam, że plamy zmieniają się  w zależności od wyświetlanego obraz i nie występują cały czas. 

IMG20220201214230.jpg

IMG20220201214242.jpg

IMG20220201221320.jpg

IMG20220201221420.jpg

IMG20220202005941.jpg

received_270847925010840.jpeg

0 Like
8 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mateusz_1  Proponuje żebyś wysłał zdjęcia przez wsparcie techniczne E-mail

mateusz_1
First Poster
Opcje

Witam. Napisałem do pomocy technicznej Samsunga i zrobili mi twardy reset zdalnie, niestety to nie pomogło. Poszedłem do sklepu w którym go zakupiłem, żeby wymienić na nowy i przy testowaniu tego samego modelu ale nowego ten sam problem, co w tym najlepsze przetestowaliśmy trzeci taki sam telewizor, który był cały czas włączony na wystawie i efekt na nim był dużo bardziej większy i widoczny. Moje pytanie brzmi czy to wadliwa seria tego modelu ? Bo na internecie nic nie znalazłem na ten temat, żeby ktoś również miał taki problem jak u mnie.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mateusz_1  A na jakich materiałach wideo były widoczne te kwadraty?

Testowane to było na jednolitych kolorach?

mateusz_1
First Poster
Opcje

@PrzemekM Testowane było na netflixie, youtube i przez kabel hdmi. Wszędzie ten sam tryb obrazu (standardowy). 

0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

@mateusz_1  kwalifikuje się do weryfikacji i ewentualnej naprawy przez serwis. Zgłoś to na wsparciu technicznym :winking-face:

0 Like
lukijkl
First Poster
Opcje

image

image

image

image

Hej ,co to może być?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@lukijkl  Do wymiany panel LCD. Jak TV jest po gwarancji naprawa nieopłacalna.

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

lukijkl
First Poster
Opcje
Dziękuję za odpowiedź Tellewizor nie ma jeszcze roku,kupiłem go 22.02.23
0 Like