Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung gwarancja

(Temat utworzony: 06-09-2021 10:58 AM)
1400 Wyświetlenia
Radradecky
Explorer
Opcje

Witam ponieważ nie znalazłem podobnego tematu,założyłem nowy. Chiałbym widzieć czy samsung przedłuży okres gwarancji o okres oczekiwania na naprawę gwarancyjną od momentu zgloszenia do chwili usunięcia usterki. W moim przypadku trwa to już dwa tygodnie a telewizora nadal nie mogę używać z uwagi na jego awarię. Być może ktoś miał podobny przypadek?

Pozdrawiam

0 Like
Przejdź do rozwiązania
17 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radradecky  Nie napisałeś gdzie zgłaszałeś naprawę do sprzedawcy czy na infolinie Samsung?

0 Like
Radradecky
Explorer
Opcje

Witam, awarię zgłosiłem na infolinie. 

Samsung przyjął zgłoszenie bez problemu.

Zastrzeżenia mam do serwisu nie do firmy Samsung. Dopiero po trzeciej mojej interwencji ktoś raczył umówić ze mną termin naprawy.

Technik usterkę usunął, trwało to zaledwie 25 minut!!! 

Moja ocena ogólna wygląda tak :

Samsung 100% zadowolenia

Technik 100%  zadowolenia

Serwis, brak zadowolenia

Pozdrawiam

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Radradecky, możesz opisać to w tym formularzu: Klikaj tu. Samsung przyjrzy się działaniom serwisu i może to spowodować ulepszenia w obsłudze klienta przez ten konkretny serwis.

Czasami też jest tak, że serwis po prostu ma dużo zgłoszeń i są opóźnienia w kontakcie i umówieniu wizyt. Serwis również nie zadzwoni, dopóki nie otrzyma zamówionych części do naprawy, a logistyka może mieć swoje problemy, jak wiadomo.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Radradecky
Explorer
Opcje

Witam wszystkich , chciałbym się dowiedzieć  czy " wytarte " przyciski pilota ( nie wszystkie- pilot Pilot smart control ) mogą być podstawą do wymiany na  nowego pilota w ramach gwarancji ? Telewizor jest na gwarancji.

pozdrawiam .

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Radradecky  W tej sprawie proponuje Ci kontakt z firmą Samsung.

https://www.samsung.com/pl/support/contact/

0 Like
Krzysztof 1231
First Poster
Opcje

Dzień dobry 

Mam telewizor serii qled zakupiony na koniec 2020 roku . Na koniec 2021 telewizor przeszedł bardzo poważna wymianę podzespołów ( praktyczna całą elektronika , płyta główna , moduł wifi oraz czujnik światła ) . W dniu dzisiejszym telewizor się zepsuł . I tu moje pytania czy gwarancja leci od zakupu czy raczej od wymiany elektroniki . Niżej podaje podaje interpretacje UOKiK. I właśnie nie wiem czy Samsung tak uznaje takie tłumaczenie 

,, Jeżeli gwarant wymienił wadliwy towar na nowy lub dokonał istotnych napraw, termin gwarancji biegnie od nowa od chwili dostarczenia klientowi wymienionego lub naprawionego produktu. ,,  

0 Like
Heisenberg152
First Poster
Opcje

Witam, stary temat jednak powraca.

Faktycznie nie chcą przedłużyć gwarancji o okres gdy jest w serwisie jednak jest to nie zgodne z prawem

https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacja/gwarancja/

Podstawa prawna: art. 577 § 4 i 581 Kodeksu cywilnego

Osobiście po odbiorze urządzenia planuje złożyć skargę do UOKiK

Pozdrawiam!

0 Like