Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung 65q80t problem z matryca

(Temat utworzony: 12-03-2022 11:36 AM)
3706 Wyświetlenia
Members_dXb2jLj
Explorer
Opcje

Witam, mam problem z matryca podczas oglądania meczy czy tez jasnymi scen ,grania w fife pod matryca tv widać pionowe i poziome pasy (jakby podświetlenie).

Próbowałem regulować podświetlenie w ustawieniach ale nic to nie daje .

Bardzo to przeszkadza w załącznikach daje fotki z testu proszę o pomoc 

DFD73486-0DBC-4DEC-971F-7D470D501BA0.jpeg

AA8B0EA2-6F42-4C09-B690-CA0B20A7962D.jpeg

3D1EBE47-3276-440C-884F-41AAD1088139.jpeg

7B24BAE9-B583-40E6-8F69-C23FCB5A4F90.jpeg

Ciciol
Explorer
Opcje

Dzień dobry,

Czy miał ktoś przypadek "pofałdowanej" matrycy w Samsung QE55Q90TAT? Wygląda, to tak jakby jakaś folia z tyłu matrycy przestała być "naciągnięta". Najgorzej widać, to na białym tle i na szybkich scenach np. podczas oglądania meczów, gdzie dużą powierzchnię zajmuje jeden kolor. Na zdjęciach tego niestety nie widać. TV jest jeszcze na gwarancji i generalnie nie ma żadnych uszkodzeń mechaniczychi swoją drogą wygląda jak dopiero wyciągnięty z kartonu, ale zastanawiam się, czy Samsung w ogóle podejdzie do tematu. Pozdrawiam Marcin
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Ciciol  Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy gwarancyjne wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

mista7
Explorer
Opcje

Hej. Ja tak mam w swoim 2 tygodniowym qe65q80b. Reklamowałem to, był serwisant i stwierdził że to cecha tego rodzaju podświetlenia, a nie wada...więc Samsung nic z tym nie zrobi. Minimalnie zniwelowalem to ustawieniami obrazu. Zmniejszyłem jasność i zwiększyłem kontrast. Nigdy więcej Samsung, w znacznie tańszym hisense full aray nie było tego efektu. Do tego brak automatycznej aktualizacji EPG, brak automatycznego timeshift - w recenzjach tego nie napiszą. Najgorszy tv jaki użytkowałem. Szczerze nie polecam tej firmy. 

Ciciol
Explorer
Opcje
Dziękuję za odpowiedź W takim przypadku uderzam do UOKiK. Nigdy nie miałem problemu z Samsungiem, a kilka już ich miałem. Tak samo cały sprzęt AGD, ale widać, że czas zmienić markę.
0 Like
mista7
Explorer
Opcje

@Ciciol  napisał(a):
Dziękuję za odpowiedź W takim przypadku uderzam do UOKiK. Nigdy nie miałem problemu z Samsungiem, a kilka już ich miałem. Tak samo cały sprzęt AGD, ale widać, że czas zmienić markę.

Spróbuj zareklamować, bo może to zależy od serwisanta i daj znać. Ja to reklamowałem dwa razy. Pierwszy raz mailowo to serwisant stwierdził że nie widzi nic niepokojącego w obrazie więc zareklamowałem u sprzedawcy w ramach rękojmi i sklep zgłosił to do Samsunga i przyszedł inny serwisant i stwierdził że te tv tak mają i to cecha tej technologi a nie wada. Miałeś tak od początku czy dopiero po czasie pojawił się ten efekt ?

0 Like
Ciciol
Explorer
Opcje
@mista7 Pojawiło się tak ok. 2 tygodnie temu. Właśnie dodzwoniłem się na infolinię i szanowna pani poinformowała mnie, że muszę wysłać jej zdjęcia Tłumaczę jej, że na zdjęciach tego nie widać, bo już próbowałem je robić, to ona bez zdjęcia nie może przyjąć zgłoszenia. Komedia.
0 Like
mista7
Explorer
Opcje

Zgłoś to w ramach rękojmi u sprzedawcy jeśli nie minęło 2 lata. Sklep wtedy zgłasza to do producenta i przyjeżdża serwisant ocenić. Tak było u mnie 

Ciciol
Explorer
Opcje
Gwarancję mam do 17.12.2022, tak więc mam jeszcze szczęście.
0 Like
mista7
Explorer
Opcje

IMG_20221121_093953.jpg

 widzę że nawet mamy ciemniejszy pas w tym samym miejscu. Niestety matryce które są teraz w Samsungach to porażka 

0 Like
mista7
Explorer
Opcje

Puść sobie na YT na tv te poniższe testy. Wtedy najbardziej to widać 

https://youtu.be/12ZqE54jCqk

https://youtu.be/Vs84_xCJPbc

0 Like