03-05-2019 08:39 PM
Witam Wszystkich
Posiadam TV od roku i od Paru tygodni borykam sie z problemem zainstalowame nowe oprogramowanie 1251 do samsunga nu8042 .
Podczas grania na Xboxie one X tv w czasie losowym czasem do godz czasem po 2 godz grania automatycznie mi sie resetuje tv tzn: robi sie czarny ekran , potem wlacza i pokazuje Napis "SMART HUB" i nastepnie ekran obrazu gry z konsoli.
Nadmienie ze wszelkie opcje ECO mam wylaczone poprzez infolinie techniczna udostepnilem zdalny dostep zresetowali mi TV ale znowu problem powrocil.
Rowniez mam problem z HDMI 1 inne wejscia dzialaja a przy hdmi 1 pokazuje mi sie zawsze ( nie wazne co podlacze ) cyt. Brak Sygnalu. (hdmi 2 ,3 ,4 dzialaj normalnie )
P.s nigdy nie oddawalem nic na gwarancje z firmy Samsung.
ale te zjawiska na tym tv sa dla mnie uciazliwe i borykajace.
Jakies rady?
Pozdrawiam
Przemek
01-07-2019 06:42 PM
To jest na dwóch
Konsultant twierdzi że jeszcze z czymś takim nie spotkał, ale przesłał info dalej.
Ciężko to sprawdzić z naszej strony czy aby na pewno wina leży po stronie tv. Ja niby mógłbym zamienić telewizory ale trochę sporo zachodu tym bardziej że resety występują sporadycznie 3-4x w tygodniu.
01-07-2019 06:46 PM
01-07-2019 06:47 PM
@vdsl2 napisał(a):@PrzemoS @Verqlan A może to jest rozwiązanie jak tutaj Klk
Czy macie juz taki firmware wer 1260 ?
Ale nam dałeś długi artykuł do czytania. Ja zainstalowałem z pena jakieś 2 tygodnie temu najnowsza aktualizacje z końcówką ".8"
Niestety u mnie żadnych problemów z migotaniem jak i dźwiękiem nie ma.
01-07-2019 06:49 PM
@PrzemoS napisał(a):powiem ci ze tez czasem mi sie resetuje tv jak gram na konsoli xbox one x i nie wiem czy jest to spowodowane ... Wymieniona plyta glowna bo hdmi 1 mi nie dzialalo i na nowej plycie to samo.
Czyli dalej Ci HDMI 1 nie działa ?
01-07-2019 06:53 PM
01-07-2019 07:00 PM
@PrzemoS napisał(a):
Hdmi obraz wszystko już Ok tylko poprostu czasami jak gram wyłącza mi się tv i sam włącza poprzedzając napisem smart tv eco itp wszystko wyłączone
No to dokładnie tak jak u mnie.
Taka ciekawostka że problem odrazu po kupnie nie było. Od początku miałem włączona opcje automatycznego wyłączania tv, wydaje mi się że wtedy problem resetowania nie występował . Muszę to przetestować u siebie , niezależnie od wyniku, nie jest to rozwiązanie ok, ale zawsze to okrąg poszukiwań winowajcy będzie szczuplejszy.
06-07-2019 03:12 PM
Witam
Na moim 55mu8072 ten sam problem.grajac na Xbox one x już kilka razy tv sie zrestartował.dzis w przeciagu 10 minut 2 razy.oprogramowanie tv wgeane najnowsze jakie jest
06-07-2019 03:41 PM
Konsultant wyslal zapytanie do inżynierów . Czekamy na odpowiedz
06-07-2019 03:42 PM
06-07-2019 03:53 PM
Do tej pory miałem na HDMI 1. Dziś po kolejnych restartach podłączyłem pod HDMI 2. Dopiero będę testował czy to coś da.