Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samoczynne wyłączanie telewizora

(Temat utworzony: 24-04-2022 08:13 AM)
2540 Wyświetlenia
zbyszek57
Navigator
Opcje
Witam. Kilka dni temu kupileu telewizor: 
SAMSUNG QE50Q67AAUXXH 50" QLED 4K Tizen TV DVB-T2/HEVC/H.265
Problem polega na tym, że gdy wyłączę telewizor pilotem to za kilka sekund sam się włącza. 
Sprawdziłem w ustawieniach i nie znalazłem nic na ten temat. 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Niektóre dekodery mają funkcje sterowania przez HDMI i zdarza się że potrafią uruchamiać samoczynie telewizor. Proszę sobie sprawdzić i dać znać czy pomogło. Taką opcje można wyłączyć w ustawieniach dekodera. Pozdrawiam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
12 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@zbyszek57 Witam. Czy do telewizora jest podłączony jakiś dekoder?
zbyszek57
Navigator
Opcje
Jest podłączony Canal+Online. W danym momencie dekodera nie używam i jest on w stanie czuwania gdy to się dzieje.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę odłączyć kabel HDMI od dekodera i sprawdzić czy po wyłączeniu telewizor ponownie się włączy
Marszal1983
Helping Hand
Opcje
Odłącz dekoder i sprawdź czy wówczas się będzie włączał. Jeśli nie to szukaj w ustawieniach dekodera.
zbyszek57
Navigator
Opcje
Dzięki za sugestie. Będę to testował.Pozdrawiam
0 Like
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Niektóre dekodery mają funkcje sterowania przez HDMI i zdarza się że potrafią uruchamiać samoczynie telewizor. Proszę sobie sprawdzić i dać znać czy pomogło. Taką opcje można wyłączyć w ustawieniach dekodera. Pozdrawiam
0 Like
zbyszek57
Navigator
Opcje
No ten dekoder ma taką funkcję i bylay włączona. Wyłączyłem. W tym momencie tv nie włączył się ale nie zawsze się włączał. Bedey obserwował. Dzięki za no sugestie
0 Like
zbyszek57
Navigator
Opcje
Była aktywna opcja: CEC Control w zakładce: Sterowanie telewizorem przez HDMI
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Chodzi o to że nieraz ta funkcja działa kłopotliwie z telewizorami i potrafi podać sygnał na kabel HDMI( błąd oprogramowania dekodera) i włączyć ponownie telewizor.