Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozlaczajace sie wifi na smart tv / pyta ciagle o haslo

(Temat utworzony: 04-02-2018 10:38 PM)
6860 Wyświetlenia
caaathy
First Poster
Opcje

Drodzy Uzytkownicy,

Mam problem ze smart tv. Od zmiany routera w grudniu 2017: wifi co kilka / kilkanascie / kilkadziesiat minut sie rozlacza. Prosi o haslo do sieci. Po wpisaniu hasla znowu dziala i tak do kolejnego razu. W ciagu jednego filmu zdarza sie to kilka razy i za kazdym razem trzeba wpisac haslo do wifi.

Na innych urzadzeniach tj. tablet, laptop, telefon nic takiego sie nie dzieje.

Telewizor Samsung UE40F6400AWXXH

Router TP Link WR1043ND v.4

Internet 40mega.

Telewizor mam od okolo 5-6lat i nigdy nie bylo takich problemow.

Router mam od miesiaca i nigdy poprawnie tv z routerem nie dzialal.

Mam najswiezsze oprogramowanie obu urzadzen, robilam restart tv do fabrycznych ustawien. Probowalismy wylaczyc wps. Nie pomoglo.

Bede wdzieczna za kazda wskazowke.

Z gory dziekuje, 

Kasia.

0 Like
9 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Czy na wcześniejszym routerze też się tak działo? Bo napisałaś, że nowy.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
caaathy
First Poster
Opcje

Nie. Nigdy sie tak nie dzialo. Zmienilismy router bo kiepsko dzialal na wszystkich urzadzeniach. Mial 7 lat. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Wskazuje to na problem po stronie routera. Spróbuj odłączyć od sieci wszystkie urządzenia poza tv i sprawdź co będzie się działo.
W sieci wyczytałem, że inne osoby też miały problem z tym modelem. Pomogła aktualizacja oprogramowania.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
caaathy
First Poster
Opcje

Hejo. Odlaczylam inne urzadzenia i smart tv byl jedynym dzialajacym na wifi, nie przerwalo ani razu przez ponad 5h. Co to moze oznaczac? 

Pozdrowienia,

Kasia.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Sprawdź ile urządzeń może obsługiwać jednocześnie twój router. Być może limit został wyczerpany i trzeba tę ilość zwiększyć w ustawieniach.

0 Like
caaathy
First Poster
Opcje

Hej. Wyglada ze jedno urzadzenie, jesli mowimy o telewizorze.

Po 6h dzialania smart tv odpalilam tableta spod wifi jako urzadzenie numer dwa korzystajace z wifi  i po kilkunastu minutach wylecialam z sieci na smart tv i zapytalo o haslo. Na tablecie wszystko w porzadku bylo.

Pragne tylko rzec ze tablet, telefon i laptop dzialaja jednoczesnie bez zarzutu na wifi.

Problem chyba jest na linii ruter smart tv.

Dziekuje ! K.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Zrestartuj dekoder do ustawień fabrycznych i podłącz urządzenia ponownie. Możena rownież zmienić nazwę sieci, tworząc niby nową.
Zapytam jeszczcze o odległość między urządzeniami. Być może te komunikują się na granicy zasięgu.
Uważam jednak, że problem jest po stronie routera.

0 Like
caaathy
First Poster
Opcje

Co oznacza zrestartuj dekoder? Nie posiadam dekodera.

3metry.

Czyli sugerowalbys zareklamowac router?

Dzieki

K.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Przepraszam, miało być router. Przywróć go do ustawień fabrycznych i ponownie skonfiguruj i podłącz urządzenia. Sprawdź czy ten sam adres IP nie jest przydzielany dwóm urządzeniom jednocześnie.

0 Like