06-02-2018 11:39 AM
Witam
NIe mogę połączyć się z WiFi. brak listy sieci, podczas próby łączenia wyskakuje błąd 102. Brak maski skontaktuj sie z serwisem samsung.
Czynności które wykonałem po przeczytaniu tego forum są następujące:
- reset modemu (wielokrotnie i na różne sposoby) dodam, że inny sprzęt w domu działa bez zarzutu,
- aktualizacja oprogramowania (z USB)
- reset smart HUB
- reset całego TV
-DNS na 8.8.8.8
- wyłączeni TV z Gniazdka
- po resecie całego TV mam konfigurację od nowa, ale brak sieci uniemożliwia mi wszystko
Dodam, że TV po zakupie (1miesiąc temu) działał bez zarzutu, było połączenie, oglądałem youtube,, przeglądałem internet.
Dodam jeszcze, że jak podpatruje ustawienia sieci to ma on wszystko wyzerowane, IP, MAC, Maska, Brama, DNS (w którym zmienialem na 8.8.8.8) ale to nic nie zmienia przy braku powyższych.
z góry dzięki i czekam na podpowiedzi, czy karta sieciowa w TV padła?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
06-02-2018 02:52 PM
Cześć mariusz-lew
Spróbuj jeszcze po kablu podłączyć natomiast brak adresu MAC w "Stanie sieci" wskazuje na uszkodzenie karty sieciowej.
06-02-2018 03:00 PM
Dzieki za odp.
Tak też myslałem, pozwoliłem sobie również zachatować z serwisem, również potwierdzili naszą opinię na ten temat.
Więc dzisiaj będę dzwonił...... karta do wymiany.
06-02-2018 02:52 PM
Cześć mariusz-lew
Spróbuj jeszcze po kablu podłączyć natomiast brak adresu MAC w "Stanie sieci" wskazuje na uszkodzenie karty sieciowej.
06-02-2018 03:00 PM
Dzieki za odp.
Tak też myslałem, pozwoliłem sobie również zachatować z serwisem, również potwierdzili naszą opinię na ten temat.
Więc dzisiaj będę dzwonił...... karta do wymiany.