Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja QE75Q77AATXXH

(Temat utworzony: 29-09-2021 07:35 PM)
885 Wyświetlenia
Michal89
Student
Opcje

Witam, 

Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem tv qled75 q77A, niestety po włączeniu u góry ekranu pojawiła się czarna kreska. Widoczna tylko na włączonym tv. Według weryfikacji infolinii  to uszkodzenie mechaniczne i mogę to naprawić odpłatnie w serwisie. TV wyciągnąłem zgodnie z instrukcją więc nie wiem jak to się mogło stać, jeśli przypadkiem został dotknięty, to gorzej niż z jajkiem.  

Obawiam się że to typowa spychologia serwisu.

Macie jakieś porady jak to załatwić?

IMG_20210929_155337_1.jpg

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Michal89  Takie uszkodzenie raczej same się dzieją możesz zgłosić do sprzedawcy z tytułu rękojmi.

Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy gwarancyjne wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Michal89  Takie uszkodzenie raczej same się dzieją możesz zgłosić do sprzedawcy z tytułu rękojmi.

Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy gwarancyjne wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.

Aro17
Voyager
Opcje
A tv był sprawdzany (wyjmowany z pudla) przy zakupie? Ja swój kupując prosiłem obsługę sklepu by go wyjeto i sprawdzono. Może nie jakiś qled ale 40 calowy 4k
0 Like
Michal89
Student
Opcje

TV był dostarczony przez kuriera, sprawdzałem tylko czy karton jest ok.  Wada widoczna dopiero po włączeniu, zakładam że to fabryczna. Zgłosiłem do sprzedawcy na rękojmię i zobaczymy co dalej. W poprzednim LED nic takiego się nie działo, do tej pory ładnie działa. 

0 Like
Aro17
Voyager
Opcje
Mam nadzieję, że uda się sprawę załatwić po Twojej mysli. Fakt, wygląda jak wada fabryczna. Zazwyczaj nieumiejętne wyciąganie tv, a szczególnie dużego może skończyć się pęknięciem matrycy przy krawędzi, ale trzeba być "zdolnym" do takich rzeczy
0 Like
Aro17
Voyager
Opcje
A przy wyłączonym tv w tym miejscu podswietlales jakim źródłem światła, czy widoczne jest jakieś załamanie? Jeśli nie, to ja najbardziej może być to wada fabryczna
0 Like
Michal89
Student
Opcje

Przy wyłączonym nic nie widać, wada jest pod szkłem. Jak by diody LED się nie odpalały. 

IMG_20210930_092901.jpg

0 Like
Aro17
Voyager
Opcje
W takim razie powodzenia podczas rozpatrywania reklamacji
0 Like
Michal89
Student
Opcje

Wadę zgłosiłem według zaleceń do sprzedawcy z tytułu rękojmi. Według autoryzowanego serwisu, coś dostało się między ramkę a matryce. Wadę uznali i wymienili matryce i ramkę obawiając się  otwierania i naprawy.  Resztę elektroniki przełożyli. TV jest jak praktycznie jak nowy. 

Dzięki za poradę i polecam jednak rękojmię biorąc pod uwagę podejście producenta do gwarancji. 

0 Like
laszlo1
First Poster
Opcje
Mialem podobnie tyle, ze po boku i wygladalo jak polksiezyc. Oczywiscie zgonili wine na mnie ale nie dalem sie i wygralem. W sklepach stacjomarnych pracuja takie barany ze im nawet nie zalezy na kliencie i mysla ze im wszystko mozna.
0 Like