19-01-2018 01:04 PM – ostatnio edytowany 15-04-2019 08:40 AM przez RadekK
Cześć Wszystkim,
Jeśli czasami zdarza się sytuacja, że aplikacje Smart Hub nie chcą działać poprawnie lub wideo w streamingu jest przerywane, warto w takiej sytuacji ustawić DNS ręcznie.
Wybieramy:
Ustawienia > Ogólne > Sieć > Stan Sieci
Następnie w zakładce "Ustaw. IP" należy zmienić rubrykę "Ustaw. DNS" z "Uzyskaj automatycznie" na "Wprowadź ręcznie" i wprowadzić "8.8.8.8" w zakładce "Serwer DNS".
22-10-2020 08:54 PM
Dokładnie tak zrobiłem, ale niestety nie pomaga... Problem jest chyba w samej aplikacji, ponieważ ekran startowy Ipla z listą filmów i programów wyświetla się normalnie, a tylko podczas odtwarzania zgłasza błąd (zarówno przy kanałach TV jak i filmach).
23-10-2020 01:46 PM
Jeżeli masz problem z aplikacją, wejdź w pierwszej kolejności w Ustawienia- Pomoc techniczna- Diagnostyka i wykonaj "Reset Smart Huba". Operacja pomaga na różne usterki wewnątrz aplikacji Smart.
Po resecie wejdź w Menu APPS na pasku dolnym i potwierdź akceptację warunków oraz zaloguj się do konta Samsung.
23-10-2020 02:22 PM
Wszystko to już robiłem, w przypływie rezygnacji nawet zresetowałem telewizor do ustawień fabrycznych Niestety nic nie pomogło. Jest to na 90% bug w aplikacji, ponieważ strona startowa IPLA i lista filmów wyświetla się poprawnie, a błąd zgłasza dopiero przy odtwarzaniu filmu lub kanału TV.
25-10-2020 08:37 AM
Hej @ptrzem
Jaki masz model TV i wersje oprogramowania? Sprawdzisz to w: Ustawienia→ pomoc techniczna→ o telewizorze / kontakt z firmą Samsung.
25-10-2020 07:02 PM
Witam!
Model telewizora - UE32T5372AUXXH, firmware - 1402.4
Support IPLA właśnie odpowiedział mi, że problem jest im znany i pracują nad jego rozwiązaniem, więc pozostaje czekać na jak najszybsze wydanie aktualizacji.
pozdrawiam
27-02-2021 09:03 PM
inni maja swoje aplikacje i nie ma problemow i nie rozumiem czemu planeta.tv nie ma i kombinuje bez sensu bawiac sie w takie schizy jak ustawienia potem cos i przez przegladarke.... to sie mija z przeznaczeniem jesli chodzi o urzadzenia typu tv! ide do konkurencji