niedziela – ostatnio edytowany niedziela
Cześć, kupiłem nowy telewizor QE75Q80DATXXH i zauważyłem problem - otóż na telewizji oglądanej na żywo (w moim przypadku to TVP VOD lub PLAY NOW) przez jakieś 10-15 minut od włączenia wszystko jest ok, po czym zaczyna się zacinać. To zacinanie to takie jakby sekunda zacięcia wizji i fonii co minutę lub dwie minuty. Telewizor ma soft w wersji 1301, nie wyszukuje innych aktualizacji, na stronie też dostępna jest tylko wersja 1301. Problem nie występuje kiedy oglądam filmy czy seriale na vod typu Netflix, Max czy innych, tylko jak telewizja leci na żywo przez vod. Pomóżcie proszę!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
poniedziałek
@Members_pPnyUar Zmień serwer DNS przez Menu: Ustawienia>Wszystkie ustawienia>Połączenia>Sieć>Stan sieci> w zakładce "Ustaw. IP" należy zmienić rubrykę "Ustaw. DNS" z "Uzyskaj automatycznie" na "Wprowadź ręcznie" i wprowadzić "8.8.8.8" w zakładce "Serwer DNS". Potem wciśnij POWER na pilocie ponad 5 sekund, aby telewizor wystartował z nowymi ustawieniami.
poniedziałek
MatiJ, po pierwszych 20 minutach wychodzi że jest ok. JESTEŚ WIELKI! Dziękuję
niedziela
niedziela
Mam światłowód z routerem wifi z Play. Na drugim telewizorze (Philips) jest ok i nic się nie zacina na tych aplikacjach. Początkowo myślałem że problem dotyczy tylko aplikacji PLAY NOW ale TVP VOD ma ten sam problem.
niedziela – ostatnio edytowany niedziela
Jeszcze jedno - prędkość Internetu na telewizorze mam 209 Mb/s wg speedtestu.
poniedziałek
@Members_pPnyUar Zmień serwer DNS przez Menu: Ustawienia>Wszystkie ustawienia>Połączenia>Sieć>Stan sieci> w zakładce "Ustaw. IP" należy zmienić rubrykę "Ustaw. DNS" z "Uzyskaj automatycznie" na "Wprowadź ręcznie" i wprowadzić "8.8.8.8" w zakładce "Serwer DNS". Potem wciśnij POWER na pilocie ponad 5 sekund, aby telewizor wystartował z nowymi ustawieniami.
poniedziałek
MatiJ, po pierwszych 20 minutach wychodzi że jest ok. JESTEŚ WIELKI! Dziękuję