Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

QE65Q7FNA - telewizor sam się włącza/wyłącza - problem z HDMI?

(Temat utworzony: 16-06-2019 02:24 PM)
12046 Wyświetlenia
placebopill
Apprentice
Opcje

Telewizor QE65Q7FNA. Aktualny soft. Sytuacja następująca: do Connect Boxa była podłączona konsola PS4 po HDMI. Po 20 minutach gry, nagle ekran czarny, logo QLED i po 10 sekundach powrót do obrazu gry. Od tego momentu sytuacja powtarza się co kilkadziesiąt sekund, nierównomierne odstępy czasu, jakby telewizor był włączany/wyłączany. Po odłączeniu PS4 od telewizora - to samo. Po wyłączeniu telewizora i włączeniu ponownie - wszystko OK. Aplikacje telewizora, Netflix etc. działają bez zarzutu. Podłączenie innego urządzenia (Nvidia Shield) do portu HDMI daje ten sam efekt. Kilkanaście minut spokoju, po czym co chwila te resety. Problem dotyczy wszystkich czterech portów HDMI w Connect Boxie. Zmiany HDMI-CEC, wyłączenie trybów obrazu, HDR etc. - nic nie zmienia. Co więcej, po wyłączeniu telewizora, ten sam się włącza po kilkudziesięciu sekundach i później sam znów resetuje. Pomaga tylko odłączenie od prądu i włączenie ponownie - wtedy można znów korzystać z aplikacji w telewizorze, bez korzystania z HDMI. Problem występuje też przy wyjęciu baterii z pilota.

0 Like
15 Odpowiedzi
Marchewa
Student
Opcje

Myślałem że to ten między tv a boxem 

0 Like
placebopill
Apprentice
Opcje

Niewidzialny kabel = kabel One Connect, czyli ten między telewizorem a boxem.

jeydy
First Poster
Opcje

Mam TV Samsung BU8002 65 TV. Ostatnio kupiłem konsole ps4 razem z VR. Podłączyłem wszystko jak należy wpinam kabel hdmi od VR do TV i telewizor od razu się wyłączy po chwili włączy i tak cały czas. Jakieś pomysły co zrobić? Przepinanie gniazda hdmi nic nie zmienia. Reset ogólny był. Dodam tylko że na jakąś chwilę na TV miałem obraz z gry ale wtedy wyskoczyło powiadomienie na TV " rozpoznano urządzenie PS 4" i znowu off/on i tak w kółko. Ktoś coś?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jeydy  Czy kabel HDMI był podłączany inny?

0 Like
jeydy
First Poster
Opcje
4 różne były sprawdzane na każdym to samo.
Dodam że dzisiaj zauważyłem że jeśli pod hdmi 1 podłącze konsole a odłączę dekoder z hdmi 2 to telewizor już się nie wyłącza i można normalnie grać.
No ale chyba przecież nie będę co chwilę podłączać jednego kabla żeby grać na VR, a potem zamieniać żeby obejrzeć TV
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jeydy  Myślę że najlepiej będzie jak zgłosisz problem do Samsunga przez tel 22 607 93 33.

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

0 Like