środa – ostatnio edytowany środa
Nie działa smart hub. Pomimo resetu telewizora. W zasadzie wogole nie wyświetla na głównym ekranie żadnych aplikacji. Nie portrafie odpowiedzieć na wiadomość dlatego zdjęcie dodaje tutaj
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
czwartek
Cześć,
@Piksol oraz @Grand199, Dzwoniłem na infolinię i uzyskałem informację, że problem został już rozwiązany. Wystarczy odłączyć zasilanie telewizora na około dwie minuty lub przytrzymać przycisk „Stand-by” na pilocie, aby TV wykonał twardy restart. Po tej czynności aplikacje wracają na swoje miejsce.
środa
@Grand199 Mało jest możliwe aby nie było Smart Hub. Możesz wrzucić zdjęcie?
środa
Dodatkowo teraz przy włączeniu tv nie wchodzi na stronę główną tylko na stronę logowania do konta samsung. Gdzie nigdy tak nie było. A telewizor jest cały czas zalogowany.
środa
Możesz wykonać w ten sposób reset TV
Reset flash:
Włącz TV
Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na TV
Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na pilocie
Odczekaj 30 sek. - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
Odczekaj następnie 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową
Ważne. Sposób ten zalecany jest dla TV podłączonych do Internetu, gdyż po resecie część ustawień przywracana jest poprzez sieć. Może on przywrócić ustawienia fabryczne całego telewizora, więc ważne jest spisanie dotychczasowych ustawień. Jeśli TV nie ma połączenia z siecią- nie wolno go wykonywać.
Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego. Gdy TV nie odpowiada przez 3 min, należy włączyć TV za pomocą pilota I spróbować wykonać reset ponownie.
Sprawdz czy masz aktualny firmware
środa
@Grand199 Masz najnowszą wersję FW. Jak reset jaki podałem nie pomoże to tylko pozostaje serwis.
środa
Porady nie poskutkowały w tv nadal brak smart hub.
środa
@Grand199 Możesz jeszcze zadzwonić na infolinie Samsung tel 22 607 93 33 i poprosić o zdalne połączenie i sprawdzą co jest nie tak u ciebie.
środa