Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

QE65Q60RATXXH pionowe pasy na niektórych tłach

(Temat utworzony: 31-12-2020 10:28 AM)
9441 Wyświetlenia
zbych722
Explorer
Opcje

Witam,od jakiegoś czasu zaobserwowałem pionowe pasy na szarych i ciemniejszych tłach które niekiedy przechodzą w lekko fioletowy kolor. Tv ma bardzo duży clouding, serwis w maju stwierdził, że to normalne itd,ale tych pasów nie było wtedy. Nigdzie nie widziałem takich problemów,co to może być? Dołączam zdjęcia.

IMG_20201230_183857.jpg

IMG_20201228_172318.jpg

IMG_20201230_183910.jpg

IMG_20201226_130253.jpg

IMG_20201226_125942.jpg

0 Like
Przejdź do rozwiązania
emwusc
Pioneer
Opcje

Niezłe ja.ja. To SAMSUNG już sobie wymyślił uniwersalną formułkę jak olewać wady swoich produktów i jedynie żongluje zapożyczeniami a to "Banding" a to "Clouding". Nie ważne Kliencie jaka to wada i że nie da się ogladać tv, masz się cieszyć że ją masz bo brzmi tak po amerykańsku prawda?.

Mogę pokazać zdjęcia swojego tv bez bandingu i cloudingu a to co jest na tym zdjęciu mi wyglada na awarię podświetlenia a nie banding.

0 Like
zbych722
Explorer
Opcje

Witam,na moją opinię o ich opinii dostałem taką odpowiedź:"

Wyjaśnienia zostały przedstawione w wcześniejszej korespondencji.

Oczywiście, jeśli ma Pan wątpliwości zachęcam Pana do kontaktu z jednym z naszych autoryzowanych serwisów.

Serwisanci posiadają odpowiednie narzędzia, za pomocą których będą mogli sprawdzić urządzenie". Mam pytanie czy jeśli serwis stwierdzi to samo "pewnie tak" to mogą obciążyć mnie jego kosztami i jeszcze jedno czy po ośmiu miesiącach można jeszcze reklamować tv z tytułu rękojmi?

zbych722
Explorer
Opcje

Jeśli chcesz możesz wrzucić zdjęcia.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Reklamacje z tytułu rękojmi  masz na to 2 lata od daty zakupu.  Czy serwis ciebie obciąży, kosztami tego nie wiem?

Rozwiązanie
zbych722
Explorer
Opcje

Witam,po 10 miesiącach postanowiłem jeszcze raz zgłosić problem i wysłałem zdjęcia do wsparcia i po kilku dniach pierwsza wizyta serwisu .Pan porobił zdjęcia dokumentacja itd. Po kilku dniach wymiana panelu i różnica ogromna: clouding prawie niezauważalny,nie ma żadnych fioletowych pasów,kolory na całym ekranie równomierne. Jak na razie wszystko ok,mam nadzieję, że dalej tak będzie.

IMG_20211111_083902.jpg

IMG_20211111_084052.jpg

IMG_20211111_084119.jpg

dawidstg
First Poster
Opcje
witam zakupilem 2 miesiace temu 2tv samsung po to zeby cieszyc sie z jakosci towaru a dzisiaj pojawily sie pasy na ekranie drugiego tv - w pierwszym tez cos sie dzieje - wykonczony 😕
0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@dawidstg zgłaszałeś się do serwisu?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

dawidstg
First Poster
Opcje
bede musial
0 Like
dawidstg
First Poster
Opcje
marka z nazwy samsung powinna sie nazywac ***** ciekawe czy serwis bedzie bardziej ambitny niz producent
0 Like
Nexim
Apprentice
Opcje
Witam.
Posiadam telewizor QE75Q77AAT, który miał wade pol ekranu bylo wyblakle(Zdjecia ponizej), na gwarancji wymieniony został ekran wszystko wydawalo sie ok, ale zauwazylem ze na niektórych tłach głównie jasnym czerwonym/pomaranczowym/zoltym widac takie biale pasy przez srodek, podczas normalnego ogladania ciezko to wylapac chyba ze jest np. na ujecie nieba o zachodzie slonca w kolorze lekkopomaranczowym, albo np. logo tvn na zoltym tle wtedy widac ewidentnie. Czy to jest normalne? Jezeli ktos ma podobny tv 75 cali to prosze o porownanie.
Mozna cos z tym zrobic? Co to jest?
Pierwsze dwa zdjecia to stara matryca, drugie dwa to matryca po wymianie.
0 Like