Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Q80 czy to wada matrycy

(Temat utworzony: 28-03-2022 11:44 PM)
1218 Wyświetlenia
Matt-Damnati
Journeyman
Opcje
  • Dzień dobry,

Od miesiąca posiada Q80 65 cali.

Zauważyłem, że obraz się pogorszył z czasem. Mocno widoczny DSE nawet na statycznych scenach. Dodatkowo jasne plamy i niekiedy "kratownica" na obrazie.

Zgłaszałem to na reklamację, ale Samsung coś tam kręci, mówi że nic nie widać, i chce nagrania.

Moje pytanie, czy takie coś nadaje się do wymiany matrycy, czy to jest norma?

Sprawdziłem kilka tych modeli w sklepie inu kolegi, w żadnych to nie wstępuje w takim stopniu jak w moim.

Więcej zdjęć i nagrania są tutaj: https://drive.google.com/drive/folders/183WYA4OC4zIhODhNMcGxf_19eX5sRBOt

20220328_202723.jpg

20220328_202717.jpg

20220328_202515.jpg

20220328_202406.jpg

20220328_202350.jpg

13 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
Nic nie piszesz o ustawieniach. Może tam trzeba szukać rozwiązania?
0 Like
AdamJu
Navigator
Opcje
Wygląda że trafiła Ci się słaba sztuka z bardzo kiepską matrycą. Tv do wysyłki do serwisu.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Matt-Damnati  Witam

Najlepiej w tej sprawie skontaktować się z serwisem.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

Matt-Damnati
Journeyman
Opcje

Serwis nic nie widzi na zdjęciach.

To było pierwsze zdjęcie, które otrzymali:

IMG-0867-1.jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Matt-Damnati  Kontakt z serwisem był w sposób zdalny?

Matt-Damnati
Journeyman
Opcje

Nie. Telefonicznie powiedzieli, że nic nie widzą i proszą o nagrania. Jutro mają się jeszcze raz kontaktować

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Matt-Damnati  Dobrze by było żeby serwis bezpośredni przyjechał i to obejrzał

Matt-Damnati
Journeyman
Opcje

Pani z Samsunga dzwoniła do mnie, kamerą z telefonu kamerowałem obraz i uparcie Pani twierdziła, że to wina HDMI i mam zmienić kabel, chociaż tłumaczyłem, że testowałem obraz na inny TV i wada nie pojawiała się .
Będąc na telefonie zmieniałem kabel, zmieniałem wejście, pokazywałem YT (inny sygnał) a mimo to Pani uparcie twierdziła, ze to wina kabla, kiedy to zdecydowanie nie kabel HDMI, bo go całkowicie odpiąłem....

Zresetowała zdalnie TV i kazała na własną rękę jechać do serwisu, bo ona nic nie widzi. 

0 Like
tezet
Student
Opcje
Mam ten sam problem z matrycą q80b 65 cali pionowe i poziome pasy które psują całą przyjemność z oglądania
0 Like