19-12-2017 10:04 AM – ostatnio edytowany 15-04-2019 08:13 AM przez RadekK
Kupiłem wczoraj 55MU7042, podłączyłem go do sieci i upewniłem się, że mam najnowszą aktualizację. Podpiąłem PS4 pro do HDMI1, ustawiłem ten sygnał jako HDR. W PS4 pro poprawiłem ustawienia źródła by wiedział, że 4k i HDR działają.
Po powyższych krokach wszystko działa bardzo dobrze, jednak aby mieć najmniejszy lag w grach chciałem włączyć dodatkowo tryb gry. Kiedy to zrobiłem na początku wydawało się, że wszystko działa dobrze. Uruchomiłem grę Yakuza zero i pograłem chwilę... i telewizor zaczął tracić sygnał. Przez kilkanaście sekund była gra, a potem kilka sekund była ciemność, i tak na zmianę. Jak wyłączyłem tryb gry to wszystko zaczęło działać poprawnie.
Używam kabla HDMI, który był w zestawie z PS4 pro, PS4 też ma najnowszą aktualizację systemu. Nie wiem czy audio też przerywało bo grałem na słuchawkach bezprzewodowych podłączonych do PS4.
Póki co tragedii nie ma i bez trybu gry, ale jednak chciałbym z niego korzystać chociażby do grania w Overwatcha albo bijatyki. Tam lag może "zabić" Ma ktoś jakieś propozycje co może być problemem, co można spróbować poprawić by tryb gry przestał przerywać?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
19-12-2017 01:52 PM
Mi to wyglada na klasyczny problem z migotaniem obrazu, wpisz sobie na youtubie samsung tv flickering. To nierozwiazany problem z tv samsunga od premiery ps4 pro. Zmien w ustawieniach konsoli na yuv420 powinno ustac. Nie jest to zadne rozwiazanie ale co zrobisz. W internecie masz mase tematow na forach z tym problemem. samsung udaje, ze nic nie wie chociaz jak sie z nimi kontaktwalem w tej sprawie po kilku wiadomosciach przyznali, ze problem znaja. Na moje zadania naprawy tego problemu uzyskalem jedynie zdanie typu firma Samsung nie gwarantuje poprawnego dzialania swoich urzadzen z innymi hehe swietnie. Olali mnie zupelnie sprawa wyladuje u rzecznika praw konsumenckich. Mam ks8000 za 5000zl, ktory nie jest w stanie poprawnie wyswietlic sygnalu 4k hdr z ps4 pro. Nie daj sobie wciskac kitu, ze to wina kabla, aktualizacji czy czegokolwiek. Po premierze wielu producentow mialo z tym problem jednak szybko wydali stosowna aktualizacje, ktora rozwiazala ten problem, jedyne samsung nadal pali glupa.
19-12-2017 10:11 AM
Areinu samo włączenie automatycznej aktualizacji nie gwarantuje że taką posiadasz, dla Twojego tv aktualna wersja to 1151.1 jeśli masz niższą pobierz paczkę ze strony http://www.samsung.com/pl/support/model/UE55MU7042TXXH
19-12-2017 10:24 AM — edytowano 19-12-2017 10:26 AM
Kliknąłem "sprawdź dostępność aktualizacji", napisało, że nie ma żadnych dostępnych. Założyłem, że będąc podłączonym do internetu i sprawdzając czy jest aktualizacja manualnie mam gwarancję, że mam najnowszą wersję oprogramowania.
Nie pamiętam jaki numer wyświetlało że jest w tamtym oknie, inaczej bym napisał. Wieczorem będę przy telewizorze to się upewnię, że jest 1151.1.
19-12-2017 10:30 AM
informacje do tv o aktualizacji wysyłane są paczkami , tak żeby serwery wytrzymały, tak samo zresztą jak na przykład do telefonów,
19-12-2017 01:52 PM
Mi to wyglada na klasyczny problem z migotaniem obrazu, wpisz sobie na youtubie samsung tv flickering. To nierozwiazany problem z tv samsunga od premiery ps4 pro. Zmien w ustawieniach konsoli na yuv420 powinno ustac. Nie jest to zadne rozwiazanie ale co zrobisz. W internecie masz mase tematow na forach z tym problemem. samsung udaje, ze nic nie wie chociaz jak sie z nimi kontaktwalem w tej sprawie po kilku wiadomosciach przyznali, ze problem znaja. Na moje zadania naprawy tego problemu uzyskalem jedynie zdanie typu firma Samsung nie gwarantuje poprawnego dzialania swoich urzadzen z innymi hehe swietnie. Olali mnie zupelnie sprawa wyladuje u rzecznika praw konsumenckich. Mam ks8000 za 5000zl, ktory nie jest w stanie poprawnie wyswietlic sygnalu 4k hdr z ps4 pro. Nie daj sobie wciskac kitu, ze to wina kabla, aktualizacji czy czegokolwiek. Po premierze wielu producentow mialo z tym problem jednak szybko wydali stosowna aktualizacje, ktora rozwiazala ten problem, jedyne samsung nadal pali glupa.
20-12-2017 02:08 AM — edytowano 20-12-2017 02:46 AM
Ilso, rzeczywiście było 1147. Ściągnąłem 1151, zainstalowałem. Pograłem. Obraz przerywa. Co teraz?
20-12-2017 10:12 AM
zachęcam do zapoznania się z wątkiem https://eu.community.samsung.com/t5/Sprz%C4%99t-Audiowizualny/KS7000-HDR-RGB-YUV422-PS4-PRO-FILMY-RO...
20-12-2017 10:16 AM
20-12-2017 10:31 AM
20-12-2017 11:14 AM
kolka665: Taki plan mam dziś na wieczór. Flickering dzieje się dość losowo, więc po chwili grania może się nie objawić. Ogółem chcę przeprowadzić dłuższy test z YUVem.
Ilso: Niestety niewiele rozumiem z tego wątku. Skomplikowana tabelka z dużą ilością technicznych terminów, nie wyjaśnia mi ona w żaden sposób jak to wpływa na mój problem. Co mam z tego wywnioskować? Mam coś przestawić w ustawieniach TV? Konsoli? Może ta tabelka ma mi wytłumaczyć, że migający ekran to poprawne zachowanie telewizora?