Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przepustowość karty LAN w UE55KS7000?

(Temat utworzony: 10-05-2018 11:05 AM)
4960 Wyświetlenia
JarJar72
Student
Opcje

Korzystam od jakiegoś czasu z internetu po światłowodzie 300 Mbit/s (TV mam połączony po kablu), ale co z tego jak się okazało, że TV prawdopodobnie ma tylko kartę sieciową LAN do 100 Mbit/s. Wg speedtest zapuszczonego w TV, ale również przy oglądaniu filmów w Youtube widzę tylko prędkość ok. 80-90 Mbit/s. Po wifi maksymalna prędkość internetu w TV też jest poniżej 100 Mbit/s (ok. 70-80 Mbit/s)

Zwróciłem się do "Wsparcia technicznego Samsung" z pytaniem o rodzaj karty/ przepustowość, ale nie potrafili odpowiedzieć, albo nie chcieli (powiedzieli, że producentem podzespołów w TV jest Samsung i nieprzekazał info nt. rodzaju karty, więc nie mogą udzielić odpowiedzi).

Czy ktoś z Was wie jaka jest karta, tzn. z jaką przepustowścią (Gigabit/s czy wolniejsza?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Jarek

0 Like
6 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Poczekaj na naszych forumowych ekspertów. Myślę, że będą potrafili dotrzeć do takich danych technicznych.
I jeszcze pytanie dotyczące twojego sprzętu. Bo 300 to jest do twojego routera. A co dalej? Jakie prędkości oferuje router dla urządzeń w sieci domowej?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

Informacje o specyfikacji karty sieciowej nie są ujęte w specyfikacji urządzenia. 
W zaistniałej sytuacji nie mam danych, na podstawie których mógłbym potwierdzić, jaka jest prędkość karty sieciowej.

0 Like
JarJar72
Student
Opcje

Po kablu mam w domu (na kompie) 300-310 Mbit/s, ale po wifi już mam stratę bo ok. 110-160 w zależności od odległości od routera.

0 Like
LeszekJ
Voyager
Opcje

https://www.lifewire.com/internet-speed-requirements-for-movie-viewing-1847401

Ponieważ to przede wszystkim telewizor to chyba nie ma czym się przejmować.

Mój router pokazuje 100 Mb/s dla KS7000 na kabelku.

0 Like
Michu2
First Poster
Opcje

UE78KS9000, mam ten sam problem. TV kupiłem za 22000 zł. TV 4K, z kartą sieciową 100 Mb/s:( Czasami redukuje mi jakość i obraz wygląda jak w 2005 roku:(

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Michu2  Nie bardzo ciebie rozumiem co masz na myśli że obraz wygląda jak 2005?

0 Like