Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wyświetlaniem UE43TU8002K

(Temat utworzony: 16-02-2021 12:42 AM)
404 Wyświetlenia
ssevveryn
Apprentice
Opcje

Witam, zakupiłem parę dni temu telewizor Samsung UE43TU8002K który ma 3 boki jak by bez ramek oprócz dolnej... Na zdjęciach które widziałem w internecie widać że obraz rzeczywiście jest aż do samej krawędzi matrycy a u mnie kończy się obraz jeszcze z 5mm przed tymi mikro ramkami po bokach i na górze... Przez to jest efekt taki gdzie Samsung chwali się obrazem bez ramkowym ramka w sumie ma około 1cm... Czy tak ma być? Jest tak na wszystkich źródłach, aplikacjach itp... Mam ustawione dopasowywanie obrazu do tv ale to nic nie zmienia nawet jak poszerze ręcznie obraz to dalej zostaje te około 5mm czarnej matrycy...

0 Like
9 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ssevveryn  Wrzuć zdjęcia lub film.

0 Like
ssevveryn
Apprentice
Opcje

IMG_20210216_104924.jpg

IMG_20210216_104940.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Proponuje Ci wysłać zdjęcia przez wsparcie techniczne E-mail

0 Like
ssevveryn
Apprentice
Opcje

Zanim założyłem ten wątek tutaj już się kontaktowałem ale mam wrażenie osoby które nie wie do końca o co mi chodzi... Wysyłałem też zdjęcia a informacje zwrotne dostaje typu żeby zobaczyć czy mam ustawione dopasowanie ekranu itp. oczywiście że najpierw posprawdzalem wszystkie ustawienia obrazu zanim się kontaktowałem.... Nie mam jak teraz zwerikifowac czy ten model tak ma że nie wyświetla obrazu do końca matrycy czy mój tak ma...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Może ktoś z forum ma taki sam TV i sprawdzi, czy jest tak samo jak u ciebie.

0 Like
ssevveryn
Apprentice
Opcje

Właśnie to było by najlepsze rozwiązanie, mam nadzieję że ktoś taki się znajdzie na forum...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Są osoby którzy mają taki sam TV @Exoter @michal1219 

Exoter
Journeyman
Opcje

U mnie wygląda to tak:

20210216_170410.jpg20210216_175543[1].jpg

ssevveryn
Apprentice
Opcje

Czyli z tego co widzę to też jest u Ciebie ten czarny pasek na matrycy... Czyli tak musi być w tych modelach. Szkoda że nie wyświetla się obraz do końca matrycy...

0 Like