Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wyświetlaniem podglądu programu na EPG Samsung QE65Q80

(Temat utworzony: 04-10-2021 11:35 AM)
6248 Wyświetlenia
Krissss
Apprentice
Opcje

Witam wszystkich
Czy spotkał się może ktoś z WAS z problemem braku podglądu na liście EPG ?
Szukałem wszędzie gdzie można włączyć podgląd aktualnie emitowanego programu w lewym górnym rogu w przewodniku i nigdzie nie mogę tego znaleźć, może ktoś pomóc w tej kwestii ?
aktualnie wygląda to tak jak ponizej.....

IMG-20211002-WA0000.jpg

a chciałbym aby to wyglądało tak jak u innych poniżej...:
unnamed.jpg

0 Like
19 Odpowiedzi
Krissss
Apprentice
Opcje

Dodam jeszcze że włączam opcję PiP i wyłączałem i nie ma to znaczenia, podgląd nie pojawia się w przewodniku więc nie ma to znaczenia z funkcją PiP

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Krissss  Nie spotkałem się z czymś taki  jest u ciebie. Masz model z 2019 czy inny?

0 Like
Krissss
Apprentice
Opcje

To jest model 2019 ale jakie to ma znaczenie ?

https://www.displayspecifications.com/en/model/a1b0185c

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Krissss Ma to znaczenie dlatego czy masz najnowszy firmware wersji 1385?

https://www.samsung.com/pl/support/model/QE65Q80RATXXH/#downloads

Masz poniżej instrukcje jak przywróci TV do ustawień fabrycznych i zapoznaj się z Ważne.

Reset flash:

Włącz TV
Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na TV
Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na pilocie
Odczekaj 30 sek. - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
Odczekaj następnie 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową
Ważne. Sposób ten zalecany jest dla TV podłączonych do Internetu, gdyż po resecie część ustawień przywracana jest poprzez sieć. Może on przywrócić ustawienia fabryczne całego telewizora, więc ważne jest spisanie dotychczasowych ustawień. Jeśli TV nie ma połączenia z siecią- nie wolno go wykonywać.

Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego. Gdy TV nie odpowiada przez 3 min, należy włączyć TV za pomocą pilota I spróbować wykonać reset ponownie.

Krissss
Apprentice
Opcje

TV przywrócony do ustawień fabrycznych, po zaciągnięciu kanałów z Cyfra+ pojawił się na chwile podgląd, po zaciągnięciu kanałów naziemnych podgląd zniknął, nie ma go ani na SAT ani na NAZIEMNEJ, po usunięciu kanałów naziemnych myśląc że to może być problemem nadal nie ma podgladu na EPG na SAT

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Kiedyś podobny problem był na kablówce UPC wystarczyło wejść w ustawienia->nadawanie->ustawienia eksperckie-> ręczne strojenie->dostrajanie kanałów cyfrowych i wybierając każdy kanał OK.

Krissss
Apprentice
Opcje
ale ręczne strojenie nie jest dostępne20211004_225149_9366.jpg
0 Like
Krissss
Apprentice
Opcje
na drugim TV model QE65Q7FAM także się nie wyświetla podgląd, a wyswietlal się wcześniej, czy to moze być problem softu Samsunga ?
Obecnie soft najnowszy dla Qe65q7FAM tj. 1290
0 Like
Krissss
Apprentice
Opcje
w załączniku zrzut20211004_225659_9368.jpg20211004_225638_9367.jpg
0 Like