Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z TV Samsung 55KS7000

(Temat utworzony: 07-03-2020 10:44 PM)
4498 Wyświetlenia
Marcinmarv
Explorer
Opcje

Witam,

Po niecałych 3 latach użytkowania SUHD z ultra HD premium, Samsunga 55ks7000, telewizor przestał działać. Włącza się na 3 sekundy (bez obrazu, samo podświetlenie) i zaczyna się resetować. I tak ciągle, wpada w jakaś pętlę. Próbowałem już wszystkiego, odłączenie od gniazdka na dłużej, inne gniazdko, inny kabel zasilający, odłączanie HDMI itd. Czy można jakoś inaczej go zresetowac? Poprzedni telewizor Samsung bez problemu działa do dnia dzisiejszego, już prawie 10 lat. To jest telewizor z dolnej półki, a ks7000 nie był tani. Infolinia podała tylko numer do serwisu. Wiem że gwarancja obejmuje dwa lata, ale kurcze żeby taki tv popsuł się po niecałych 3 latach to masakra:( jeśli wyrok będzie matryca to mogę się chyba z nim już pożegnać.. Czy ktoś miał podobne objawy?

0 Like
DarkoPolo
Apprentice
Opcje
Już wyjaśnił dlatego cała dokumentacja została przekazana do RPK. Cała ta sytuacja pokazuje jedno - spychologię. Oferując wadliwy sprzęt do sprzedaży, wykorzystując błędy lub celowe działanie proceduralne sklepów mające niekorzystne działanie na rzecz klientów to kpina z nas klientów. Ten sprzęt to nie piłka, telefon który może upaść i się zbić. Dwa czy trzy lata maksymalnego funkcjonowania z dwoma awariami takiego sprzętu świadczy tylko i wyłącznie o jakości. Podejście do tego tematu jak wcześniej opisałem to nic innego jak odsunięcie prawne odpowiedzialności za naprawę wadliwej serii telewizorów. Tak ładnie bronicie swoich praw rękojmia - gwarancja, nie biorąc odpowiedzialności za produkt.
Marcinmarv
Explorer
Opcje

Mi w serwisie Samsunga powiedzieli że moduły zasilające to stabilne, sprawdzone konstrukcje rzadko ulegające awarii. Jeśli masz taki sam problem jak ja, czyli że telewizor wpada w pętlę, to raczej matryca lub podświetlenie LED. 

0 Like
Marcinmarv
Explorer
Opcje

Napisz proszę jak dostaniesz odpowiedź z serwisu. Bo jeśli usterka u Ciebie jest identyczna jak u mnie i wymiana modułu ją usunie, to mimo zaleceń mojego serwisu, spróbuję też wymienić. Tak tylko myślę.. na tym wątku jest nas kilku, a ile osób miało ten problem przed nami i wyrzucili tv na smietnik. A ile osób będzie niedługo mieć.. Może to jakaś ukryta wada tego modelu, na zagranicznych forach wątki są o wiele dłuższe. PremiumUHD miał służyć na lata, służył! Szkoda że tylko niecałe 3 😞

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Produkt Premium nie oznacza, że będzie działał przez 10 lat bez awarii. Jak można pisać, że jest, to wadliwy produkt jak nie znamy, ile zostało sprzedane i ile trafiło do serwisu z ta samą usterką i ta sama cześć została wymieniona. Jak dobrze pamiętam, że od 2021 roku wchodzą nowe przepisy o łatwej naprawie sprzętu.

0 Like
Marcinmarv
Explorer
Opcje

Masz rację, mój błąd. Nie powinienem pisać że jest to możliwe wadliwy produkt nie znając podstawowych danych sprzedażowych modelu oraz jaki procent był serwisowany na usterkę która pojawiła się w moim egzemplarzu. Kierowały mną emocje a nie wnikliwa analiza, dedukcja i rozsądek. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marcinmarv  Jak kiedyś naprawiam, telewizory Samsunga to klient już wiedział, przed moim przybyciem do nie go co jest uszkodzone  w jego TV, ale mocno był, zdziwiony jak wymieniałem, coś innego niż dowiedział się na różnych forach. 

0 Like
Marcinmarv
Explorer
Opcje

@vdsl2  Masz rację, zaufam serwisowi, nie ma sensu brnąć w niepotrzebne koszta.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marcinmarv  @DarkoPolo  Wystarczy wpisać w Google " Sprzęty AGD i RTV będą trwalsze i łatwiejsze do naprawy. Wchodzi dyrektywa unijna"

0 Like
JacobRam
First Poster
Opcje

W moim przypadku pod koniec gwarancji na telewizor (49KS7000) pojawiły się prześwietlenia w dolnej krawędzi. Po roku od jej wymiany znowu pojawił się problem, ale to już po gwarancji na telewizor. Zgłosiłem ten defekt po czym przyjechał serwis, zrobił zdjęcia i opisał problem. Po tygodniu otrzymałem telefon od serwisu, że Samsung pozytywnie rozpatrzył co się dzieje z telewizorem, jednak z powodu braku matryc do tego modelu chcą wziąć i wysłać do Samsunga telewizor, a o zwrot pieniędzy mam pisać do sklepu.
Jednak jak wygląda ten proces zwrotu pieniędzy? Czy dany sklep może się "wyprzeć" gdyż jest już po jego gwarancji? Samsung w jakiś sposób dogaduje się w tym temacie ze sprzedawcą?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@JacobRam Jeśli matryca jest, niedostępna to serwis zabiera, TV wystawia, wniosek na wymianę  zwrot gotówki trwa, to  trochę. Jak będziesz, już miał, ten wniosek to udajesz, z nim do sklepu  gdzie zakupiłeś, pamiętaj, żeby zabrać dowód zakupu. 

0 Like