07-03-2020 10:44 PM - bewerkt 07-03-2020 10:45 PM
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
- Ongepaste inhoud melden
Witam,
Po niecałych 3 latach użytkowania SUHD z ultra HD premium, Samsunga 55ks7000, telewizor przestał działać. Włącza się na 3 sekundy (bez obrazu, samo podświetlenie) i zaczyna się resetować. I tak ciągle, wpada w jakaś pętlę. Próbowałem już wszystkiego, odłączenie od gniazdka na dłużej, inne gniazdko, inny kabel zasilający, odłączanie HDMI itd. Czy można jakoś inaczej go zresetowac? Poprzedni telewizor Samsung bez problemu działa do dnia dzisiejszego, już prawie 10 lat. To jest telewizor z dolnej półki, a ks7000 nie był tani. Infolinia podała tylko numer do serwisu. Wiem że gwarancja obejmuje dwa lata, ale kurcze żeby taki tv popsuł się po niecałych 3 latach to masakra:( jeśli wyrok będzie matryca to mogę się chyba z nim już pożegnać.. Czy ktoś miał podobne objawy?
- « Vorige
- Volgende »
op 07-03-2020 10:56 PM
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
@Marcinmarv Nie ma reguły na takie uszkodzenia wszystko może się zepsuć, uszkodzić.
op 08-03-2020 07:27 AM
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
Masz rację że nie ma reguły. Ale kupilem tv z myślą na lata, zrozum moja frustracje...
op 08-03-2020 07:40 AM
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
@Marcinmarv Jak ktoś nie ma, szczęścia to nie ważne ile wydał, na sprzęt może mu się zepsuć nawet 2 dni po gwarancji.
op 08-03-2020 01:30 PM
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
Tu nie chodzi o szczęście, przeszukałem zagraniczne fora Samsunga i ogromna rzesza ludzi narzeka na tą usterkę, zazwyczaj pojawia się po gwarancji. Samsung zna problem ale nic z nim nie robi....
08-03-2020 02:04 PM - bewerkt 08-03-2020 02:49 PM
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
@Marcinmarv Jak sam wiesz, jest, to model z 2016 roku a objawy opisane przez ciebie mogą, być spowodowane przez uszkodzone podświetlenie za tą usterkę odpowiada cztery elementy T-con, płyta główna zasilacz i listwa Led.
Taki sam objaw a może być uszkodzony inna część.
op 11-03-2020 08:23 AM
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
Dziś oddaje do serwisu, za kilka dni ekspertyza. Pan powiedział że najczęściej pada listwa w tych modelach LED a że jest ich klika to koszt przeważnie przewyższa nowy tv. Na zagranicznych forach Samsunga gdy ludzie przedstawiają ta usterke, przedstawiciele firmy Samsung proszą o prywatny kontakt i naprawiają pogwarancyjnie. Oczywiście rozumiem że warunki gwarancji obejmują dwa lata, ale jeśli za pomocą dobrej woli można pomóc klientom z zachodu to czemu nie pomoc również tym w Polsce? Niestety żaden przedstawiciel nie odniósł się do mojego wątku, więc po wynikach ekspertyzy skontaktuje się z nimi telefonicznie. Będę pisał na bieżąco o postępach.
op 11-03-2020 05:35 PM
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
Serwis w moim mieście działa bardzo szybko, dziś zawiozłem, dziś wyrok. Uszkodzony ekran, cena przewyższa zakup. No cóż, moje kolejne kroki były do infolinii, i tak jak myślałem, koniec gwarancji nie mogą nic zrobić. Oczywiście takie jest prawo i ja nie neguje ich decyzji. Przedstawiłem argument w postaci wątków na zagranicznych forach i decyzji darmowej naprawy przez firmę Samsung. Szkoda tylko że na zachodzie można a u nas nie. Może powinnienem tak jak na innych forach rozpocząć post od słów mniej więcej: Ku!@#$ NIGDY WIĘCEJ PIE@$#%& SAMSUNGA!! Ale myślę że owocą konwersacją można szybciej i lepiej dojść do konsensusu. Kolejny mój krok i ostatni chyba niestety to złożenie pisemnej reklamacji do działu reklamacji Samsunga. Będę informował o postępach.
11-03-2020 07:37 PM - bewerkt 11-03-2020 07:42 PM
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
@Marcinmarv Samsung nie naprawia, za Free po okresie dwuletniej gwarancji też za granicą ma jedynie obowiązek mieć części przez 5 lat od daty produkcji urządzenia.
op 12-03-2020 08:34 AM
- Als nieuw markeren
- Bladwijzer
- Abonneren
- Dempen
- Abonneren op RSS-feed
- Markeren
- Afdrukken
Skąd masz takie informacje że nie naprawiają? Jesteś przedstawicielem firmy Samsung?

- « Vorige
- Volgende »