Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z przesyłaniem ekranu na telewizor

(Temat utworzony: 05-02-2023 12:18 PM)
790 Wyświetlenia
Wuka
Student
Opcje

Dzień dobry,

od pewnego czasu mam problem z udostępnianiem ekranu zarówno komputera jak i smartphona na telewizor Samsung  UE55NU8002. Mogę jedynie przesyłać na TV zdjęcia z telefonu lub udostępniać wideo np. z Youtube, jednak przy próbie przesyłania ekranu urządzenia nie wyszukują telewizora. Co może być tego przyczyną? 

0 Like
17 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Wuka  Przyczyn może być wiele na początek wyłączany TV od prądu na około 10 min. Sprawdzamy, czy mamy aktualną wersję firmware w TV  wer 1300.  Jak to nie pomoże, wykonujemy reset TV do ustawień fabrycznych.

Wuka
Student
Opcje

Dziękuje za pomoc w rozwiązaniu problemu!

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Wuka  Napisz, co pomogło w rozwiązaniu problemu ?

0 Like
Aissa1012
First Poster
Opcje

Witam. Od dłuższego czasu mam problem z udostępnianiem ekranu z laptopa i telefonu na telewizor Samsung UE40K5600. Wiem, że ww. telewizor ma już swoje lata, ale do tej pory nie było problemu. 

*Telefon nie widzi ekranu bezprzewodowego.

*Laptop nie widzi TV jako ekranu bezprzewodowego. 

Próbowałam nawet parować przez Bluetooth sprzęty z telewizorem (jeżeli to ma jakieś znaczenie) - nie wyskakuje mi kod parowania na TV. Jedyne co udało mi się podłączyć to głośnik przez Bluetooth. I castowanie przez YouTube'a. 

Telefon, laptop i TV są w tej samej sieci Wi-Fi. 

Wersja aktualizacji na TV: 1260.1.

Od wielu dni czytam fora, podpowiedzi i niestety nic nie znalazłam. Stąd moje pytanie - w czym leży problem? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Aissa1012 Czy TV i router był odłączany od prądu na kilka  minut lub resetowany do ustawień fabrycznych?

Jakie są to dokładne modele urządzeń przez ciebie zamieszczone?

Jaki jest dostawca Internetu?

Aissa1012
First Poster
Opcje

Router mam wymieniony wczoraj. Problem dalej istnieje.  TV był przywracany do ustawień fabrycznych. 

Telefon : Xiaomi Redmi Note 9 Pro 

Laptop: Lenovo IdeaPad 510-15IKB i5-7200U/8GB/1000 940MX FHD

Dostawca internetu: Orange światłowód

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

To sprawdź w loginie do Neostrady czy nie masz czegoś takie jak xxxxxxxxxxxx@neostrada.ipv6

Aissa1012
First Poster
Opcje

Teoretycznie mam właśnie to ipv6. Z tego co widzę, po zalogowaniu do funboxa, mogę wymusić ipv4, czy to pomoże? 

Załączam screenScreenshot_2.png

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Aissa1012  Najlepiej usuń z loginu IPv6 i zapisz też możesz wymusić IPv4 powinno pomóc z łączenie obu urządzeń.