Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z polaczeniem internetowym UE43MU6102

(Temat utworzony: 06-01-2020 05:50 PM)
254 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Postcase
First Poster
Opcje

Witam wszystkich forumowiczów.

Posiadam telewizor UE43MU6102 juz dobre 2 lata. Przez jakis rok tv byl podlączony z internetem za pomocą kabla. Po zmianie mieskania niestety telewizor musial byc połączony za pomocą wifi z routerem (odległość router <-> TV max 4m). Przez kolejny rok wszystko smigało bez zarzutu. Platformy typu Netflix, HBO Go chodzily na wifi bez zarzutu. Jednak w ostatnim czasie telewizor rozłącza się podczas korzystania z zasobów internetów. Już tłumaczę, w momencie gdy tv czerpie sygnal z dekodera ( UPC) telewizor pokazuje iż jest cały czas połaczony z internetem. Jednak gdy włączę aplikację typu netflix, hbo go , youtube  następują problemy z internetem. Filmy dlugo sie ładują ( wczesniej nawet nie czekałem na ładowanie filmu gdyż odrazu się włączał- dodam iz prędkość internetu w domu jest 500mbs) gdy się już załaduje- film leci jednak  TV rozłącza się i połącza co chwile z internetem co powoduje zacinanie się filmow a także pojawiają się komunikaty iż utracono połączenie z internetem.  Sprawdzając informacje stanu sieci tv laczy się z routerem ale "x" miedzy routerem a internatem. Jednak uważam że nie ma możliwości aby router nie potrafił łączyć się z internetem gdyż w tym samym czasie na komputerze/ laptopie/ telefonie - które są takżę polączone za pomocą wifi- internet chodzi prawidłowo( filmy odtwarzają sie bez problemu/ połączenie  i stan sieci bardzo dobry) Czy jest możliwe aby uległ awari moduł wifi w TV oraz jak jestem w stanie to sprawdzić. Na chwilę obecną nie jestem w stanie wrócić do polączenia TV do internetu za pomocą kabla. 

Kazda opinia mile widziana.

0 Like
3 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Witaj, na forum @Postcase  na początek sprawdź czy nie masz IPv6 https://test-ipv6.com/, czy sprawdzałeś kanał WIFI w routerze ? 

0 Like
Postcase
First Poster
Opcje

Jeli chodzi o kanał wifi to TV używa osobnego kanału - najmniej zatłoczonego. Poniżej screen testu ze stronki który podesłałes. Niestety nie bardzo rozumiem tego testu.Przechwytywanie.PNG

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Postcase  Tak jak myślałem masz załączony IPv6 w UPC pozostaje ci kontakt 

https://forum.upc.eu/t5/dyskusja-ogolna/czy-da-sie-wylaczyc-ipv6-przez-asystenta-pomocy/m-p/6368/hig...

1.PNG

0 Like