Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z pobraniem aplikacji

(Temat utworzony: 09-03-2021 03:12 PM)
7673 Wyświetlenia
XXY
Apprentice
Opcje

Witam moze ktos rowiazal problem z apkami.. nie da sie pobrać aplikacji jest 0% albo błąd.. nie mam już sił bo pare razy dzwoniłem na infolinie resety nie pomogly,inna siec też nie,pomaga jedynie na jakies 10min odlaczenie od sieci potem problem powraca.. mądra pani z samsunga powiedziala przeciez pan nie pobiera codziennie apek wiec w czym problem.. nigdy wiecej tv z tej firmy!.!

0 Like
32 Odpowiedzi
Buba67
Helping Hand
Opcje

@XXY Jaki dokładnie model tv? Z jakimi aplikacjami jest problem?

Zerknij tutaj:

https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/how-to-troubleshoot-apps-that-are-not-working-on-t...

0 Like
XXY
Apprentice
Opcje

@Buba67  napisał(a):

@XXY Jaki dokładnie model tv? Z jakimi aplikacjami jest problem?

Zerknij tutaj:

https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/how-to-troubleshoot-apps-that-are-not-working-on-t...

Samsung UE43TU7102K  problem jest z kazda aplikacja.. wogole nie pobiera jest 0% albo wyskakuje bład trwa konserwacja serwera.. czasami wogole w aplikacje nie mozna wejsc bo wyskakuje blad trwa konserwacja serwera

0 Like
XXY
Apprentice
Opcje

Wszystkie te opcje robilem resety smart hub itd.. pobrane aplikacje dzialaja bez problemu.. ale żeby je zainstalować musiałem odlaczać od zasilania i dzialało przez góra 10minut.. nie po to sie kupuje tv żeby za każdym razem wylanczac tv aby pobrać apke

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@XXY Firmware masz wersję 1420.0? 

Możesz jeszcze zrobić 

Reset Flasha
1. Włącz TV
2. Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk Power na TV.
3. Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk Power na pilocie.
4. Odczekaj 30 sekund - 1 minutę Logo startowe TV pokaże się na chwilę i zniknie.
5. Odczekaj następne 30 sekund - 1 minutę, TV uruchomi się automatycznie, pokazując stronę startową PnP.
Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego.
Gdy TV nie odpowiada przez 3 minut, spróbuj włączyć TV za pomocą pilota I spróbuj wykonać reset ponownie.

Sprawdź czy nie masz załączonego IPv6(Orange,UPC) bo on też powoduje problemy z  Smart Hub.

https://test-ipv6.com/ 

Masz ustawiony DNS na 8.8.8.8 ?

A jak nie zadziała to infolinia Samsung tel.22 607 93 33 i poproś o Zdalny dostęp i niech technik zerknie czy w tv są jakieś błędy.

XXY
Apprentice
Opcje

Technik dwa razy zdalnie diagnozowal,pomogło na 10min.. wersja aktualna 1420.. nawet z innej sieci próbowalem ,internet z multimedii.. spróbuje jeszcze reset pilotem ,bo nie próbowałem na tv,tylko na pilocie power przytrzymywalem.. 

0 Like
XXY
Apprentice
Opcje

@XXY  napisał(a):

Technik dwa razy zdalnie diagnozowal,pomogło na 10min.. wersja aktualna 1420.. nawet z innej sieci próbowalem ,internet z multimedii.. spróbuje jeszcze reset pilotem ,bo nie próbowałem na tv,tylko na pilocie power przytrzymywalem.. 

• A gdzie jest wogóle power na tv? Jestem narazie w pracy po 19dopiero bede mógł sprawdzić czy to pomoże.. dodam ze aplikacje wogole stoja w miejscu 0%.. a jesli chodzi o wejście w aplikacje to raz da sie wejsc bez  problemu a raz wyskakuje bład trwa konserwacja serwera.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Zerknij na to zdjęcie.

Przechwytywanie.PNG

0 Like
XXY
Apprentice
Opcje

Ok dzięki,jak to nie pomoże to chyba było robione już wszystko co tylko.. i zdalnie dwa razy i wszystkie resety.. robilem tylko na pilocie na tv nie przyciskalem power.. chociaz watpie czy to coś da? Problem jest chyba w oprogramowaniu samsunga i w serwerze bo ciagle wyskakuje bląd

0 Like
XXY
Apprentice
Opcje

Niestety reset pomógł na 5min i nadal jest błąd trwa konserwacja serwera

0 Like