Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z HDMI-CEC UE58TU7102KXXH

(Temat utworzony: 12-11-2021 02:00 PM)
3976 Wyświetlenia
palczino
First Poster
Opcje

Witam,

Od kilku miesięcy posiadam telewizor UE58TU7102KXXH pod który podłączony mam dekoder cyfrowego Polsatu HD7000. Problem polega na tym, że nie mogę sterować dekoderem, pilotem od TV tzn nie działa przełączanie kanałów , włączanie i wyłączanie. Dekoder wogole nie otrzymuje sygnału z pilota. Problem pojawił się z dnia na dzień. Wcześniej wszystko działało bez zarzutu. 

Co zrobiłem do tej pory i nie dało rezultatu:

Reset dekodera,

Reset ustawień  telewizora,

Wymiana kabla HDMI - testowałem 4 sztuki, na dwóch portach

Wymiana baterii w pilocie,

Aktualizacja firmware tv do wersji 2101,

Podłączenie innego dekodera HD7000.

W tv włączona mam opcje Anynet+ (HDMI-CEC) i w dekoderze to samo.

Dodam, że przy automatycznej konfiguracji uniwersalnego pilota, telewizor nie rozpoznaje urządzenia. Dźwięk i obraz działa , ale przy HDMI widnieje napis nieznany. Gdy manualnie robię konfigurację, dochodzę do momentu 'test kontrolny dekodera lub satelitarnego' wciskam kanał góra/kanał dół i niestety dekoder nie reaguje. Następnie wybieram dekoder z listy i również nic to nie daje. Proszę o pomoc, bo nie mam już pomysłu. Czy jest możliwość że uszkodzeniu uległ TV?

0 Like
15 Odpowiedzi
palczino
First Poster
Opcje

Jest tylko informacja: producent - CYFROWY POLSAT S.A., model PVR HD 7000. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Trzeba pokombinować ze zmiana z producent nieznany na inna jak na zdjęciu.

20211124_001407 (1).jpg

0 Like
palczino
First Poster
Opcje

Więc tak. Poświęciłem trochę czasu i wybierałem po kolei producentów - chyba z 50 pozycji. Niestety nic to nie dało. Pożyczylem nawet pilot od znajomych bo mają ten sam TV i też nie działa. Czy jest możliwość że z telewizorem jest coś nie tak że tak z dnia na dzień przestała ta funkcja działać ? Sprawdziłem już chyba wszystko co się dało :smiling-face:

0 Like
palczino
First Poster
Opcje

Podłączyłem dekoder właśnie w tej chwili u znajomych na tym samym modelu TV. Dekoder został od razu wykryty. Co się mogło stać z moim TV?

0 Like
palczino
First Poster
Opcje

Dodam jeszcze że pilot działa normalnie i można przełączać kanały na dekoderze .

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@palczino  napisał(a):

Podłączyłem dekoder właśnie w tej chwili u znajomych na tym samym modelu TV. Dekoder został od razu wykryty. Co się mogło stać z moim TV?

Jeśli znajomy ma taki sam model TV(UE58TU7102KXXH) to pozostaje zgłoszenia do serwisu.