Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dźwiękiem Qled q90r i soundbar q900t

(Temat utworzony: 12-03-2022 12:54 PM)
1137 Wyświetlenia
jano81
Explorer
Opcje

Cześć. Od kilku miesięcy (prawdopodobnie po aktilualizacji) dźwięk nie działa poprawnie. Raz działa normalnie raz ciszej (dźwięk jest przytłumiony) głównie głośnik centaralny lub frontowe ( lektor, głos) jest to naprawdę męczące. Próbowałem wszystkiego, aktualizacji, resetów, wymieniałem kable. Zauważyłem tez na netflixie, ze czasami format dźwięku dd+ jest nie dostępny a co za tym idzie także filmy, seriale w dolby atmos. Odesłałem soundbar do serwisu i wymienili płytę gowna, nie pomogło. Rozmawiałem z serwisem wiele razy i zawsze to samo resetuj, aktualizuj sprawdź kable. Dzisiaj po rozmowie z serwisem dowiedziałem się, ze jest to problem z arc, earc także w najnowszych modelach i pracują nad aktualizacja. Czy ktoś ma jakieś pomysły lub sugestie jak można to jeszcze sprawdzić lub czy ktos ma podobny problem albo jakieś informacje ? 

0 Like
26 Odpowiedzi
jano81
Explorer
Opcje

Teraz właśnie fajnie zauważyłem ten problem. Mam włączony dekoder, przełączam na Netflix serial układanka dźwięk 5.1, włączam ustawienia zmieniam na dd+ rży tytule pojawia się atmos. Włączam serial wszystko pięknie ładnie i po minucie dźwięk się zmienia ( przycisza, przytłumiła centralny głośnik-lektor) włączam ustawienia a tu dd, a dd+ nie dostępne i przy tytule tylko 5.1

0 Like
jano81
Explorer
Opcje

Ehh już sam nie wiem teraz dd+ jest cały, a dźwięk i tak szwankuje raz dobrze raz przytłumiony , atmos na Netflix pojawia się i znika 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jano81  O jakiej piszesz aktualizacji TV czy soundbar?  

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
To może być coś nie tak z ARC lub eARC. W którymś wątku pisałem, że u mnie TV wyświetla komunikat, że soundbar nie obsługuje ARC, i żeby podłączyć go pod eARC. A soundbar jest podłączony pod eARC 🙃🙂🙃 Albo odwrotnie, że nie obsługuje eARC i żeby podłączyć pod ARC. Za każdym razem klikam na pilocie OK i jest ok. Może faktycznie jakaś aktualizacja zaradziłaby temu.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jano81  Cześć

Pytanie brzmi czy problem pojawił się po ostatniej aktualizacji?

jano81
Explorer
Opcje

Mówię o aktualizacji dla telewizora. Jestem pewny , ze przez pierwsze pół roku soundbar funkcjonował dobrze. Gdzieś we wrześniu może październiku zauważyłem problem ale wiadomo lato dużo dużo mniej tv może problem był już w czerwcu zaraz po aktualizacji 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jano81  Jaką masz wersje FW w TV bo najnowsza jest 1392.

0 Like
jano81
Explorer
Opcje

Mam 1392

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Przeszukałem jeszcze raz forum i nie widzę żeby ktoś zgłaszał takie objawy jakie są u ciebie.

Wpisz sobie w Google "dd+ netflix problem samsung" może coś znajdziesz.

0 Like