Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dźwiękiem Qled q90r i soundbar q900t

(Temat utworzony: 12-03-2022 12:54 PM)
1167 Wyświetlenia

Też mam ten problem

jano81
Explorer
Opcje

Cześć. Od kilku miesięcy (prawdopodobnie po aktilualizacji) dźwięk nie działa poprawnie. Raz działa normalnie raz ciszej (dźwięk jest przytłumiony) głównie głośnik centaralny lub frontowe ( lektor, głos) jest to naprawdę męczące. Próbowałem wszystkiego, aktualizacji, resetów, wymieniałem kable. Zauważyłem tez na netflixie, ze czasami format dźwięku dd+ jest nie dostępny a co za tym idzie także filmy, seriale w dolby atmos. Odesłałem soundbar do serwisu i wymienili płytę gowna, nie pomogło. Rozmawiałem z serwisem wiele razy i zawsze to samo resetuj, aktualizuj sprawdź kable. Dzisiaj po rozmowie z serwisem dowiedziałem się, ze jest to problem z arc, earc także w najnowszych modelach i pracują nad aktualizacja. Czy ktoś ma jakieś pomysły lub sugestie jak można to jeszcze sprawdzić lub czy ktos ma podobny problem albo jakieś informacje ? 

0 Like
26 Odpowiedzi
jano81
Explorer
Opcje

Teraz właśnie fajnie zauważyłem ten problem. Mam włączony dekoder, przełączam na Netflix serial układanka dźwięk 5.1, włączam ustawienia zmieniam na dd+ rży tytule pojawia się atmos. Włączam serial wszystko pięknie ładnie i po minucie dźwięk się zmienia ( przycisza, przytłumiła centralny głośnik-lektor) włączam ustawienia a tu dd, a dd+ nie dostępne i przy tytule tylko 5.1

0 Like
jano81
Explorer
Opcje

Ehh już sam nie wiem teraz dd+ jest cały, a dźwięk i tak szwankuje raz dobrze raz przytłumiony , atmos na Netflix pojawia się i znika 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jano81  O jakiej piszesz aktualizacji TV czy soundbar?  

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
To może być coś nie tak z ARC lub eARC. W którymś wątku pisałem, że u mnie TV wyświetla komunikat, że soundbar nie obsługuje ARC, i żeby podłączyć go pod eARC. A soundbar jest podłączony pod eARC 🙃🙂🙃 Albo odwrotnie, że nie obsługuje eARC i żeby podłączyć pod ARC. Za każdym razem klikam na pilocie OK i jest ok. Może faktycznie jakaś aktualizacja zaradziłaby temu.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jano81  Cześć

Pytanie brzmi czy problem pojawił się po ostatniej aktualizacji?

jano81
Explorer
Opcje

Mówię o aktualizacji dla telewizora. Jestem pewny , ze przez pierwsze pół roku soundbar funkcjonował dobrze. Gdzieś we wrześniu może październiku zauważyłem problem ale wiadomo lato dużo dużo mniej tv może problem był już w czerwcu zaraz po aktualizacji 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jano81  Jaką masz wersje FW w TV bo najnowsza jest 1392.

0 Like
jano81
Explorer
Opcje

Mam 1392

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Przeszukałem jeszcze raz forum i nie widzę żeby ktoś zgłaszał takie objawy jakie są u ciebie.

Wpisz sobie w Google "dd+ netflix problem samsung" może coś znajdziesz.

0 Like