Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dźwiękiem kina domowego w TV Samsung.

(Temat utworzony: 30-10-2020 08:56 PM)
1530 Wyświetlenia
Lenx1227
First Poster
Opcje

Cześć.

Tematem jest problem jaki powstał ostatnimi czasy po podłączeniu nowego dekodera cyfrowego Polsatu. Tv jest podłączone z dekoderem i wspomnianym w temacie kinem domowym za pomocą hdmi. Przed wymiana dekodera kino działało poprawnie. W tym momencie kino nie odtwarza dźwięku po podłączeniu do telewizora, czy to z telewizji czy nawet puszczeniu filmu z YT. Dodam, że tv widzi kino podłączone pod hdmi i jest ikona odtwarzania dźwięku jednak jest cicho i glucho. Dodatkowo zauważyłem, że gdy włączone jest odtwarzanie przez głośniki tv jest możliwość przełączenia na tryb standard czy wzmocniony, a po przejść na dźwięk z kina przez hdmi te opcje stają się szare i niedostępne. Kabel hdmi zmieniałem, wyjścia opt w kinie niestety nie ma. Sam dźwięk z kina jest np przez wbudowane radio FM. Jakieś sugestie? 

0 Like
3 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@Lenx1227 Fajnie, jakbyś podał jeszcze dokładny model kina, telewizora, dekodera.
0 Like
Lenx1227
First Poster
Opcje

Model TV to Samsung qe85q60t, a kino sony dav tz130. Ogarnąłem już, że niestety hdmi jest tylko wychodzące więc sygnał nie pójdzie ale pytanie czy istnieje jakaś możliwość, żeby to było kompatybilne z telewizorem?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Lenx1227  Czy zaglądałeś do instrukcji kina ? Napisałeś, że wcześniej działo kino, ale tylko zmiana dekodera i nagle nie masz dźwięku na kinie z TV. Jak mi wiadomo, to kino nie ma ARC.

https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/how-to-use-hdmi-arc-on-samsung-smart-tv/

Przechwytywanie.PNG

0 Like