06-02-2018 06:27 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem. Po samoczynne aktualizacji aplikacji Player 1 lutego mam taki oto komunikat. Reset serwisowy nic nie pomógł a w Player rozkładają ręce.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
09-02-2018 03:04 PM — edytowano 09-02-2018 03:17 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie nie działa od soboty. Tzn. od soboty kliknięcie w kafelek na ekranie głównym przenosi do Smart Huba, instalator dochodzi do 100 i wywala błąd 118. Sprawa zgłoszona w Samsungu i player.pl. Samsung twierdzi, że to wina dostawcy apki i ma to sens zważywszy na to, że player dzień w dzień informuje mnie, że walczą z tematem i nie zwalają winy na Samsunga.
A co do tego, że Szewcu nie ma problemu - jeśli screen który załączyłeś pochodzi z Twojej obecnej wersji to jedziesz na starej wersji (3.xxx) apki. Nowa (5.0) wygląda zupełnie inaczej i tej wersji nie da się zainstalować, a do starej nie da się wrócić.
Oczywiście reset Smart Huba, reset fabryczny TV oraz zdalny reset dokonany przez pracownika Samsunga (nie różni się od zwykłego, ale to zasugerował technik player'a) nic nie dają.
09-02-2018 03:49 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
09-02-2018 09:47 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
No dobra, dzisiaj sprawdziłem i mam problematyczny zapis, jezeli chodzi o wersję aplikacji. Najnowsza to 5.0.0 w nawiasie zainstalowana 3.1.22. Data aktualizacji 02.02.2018r. I bądź tu mądry
11-02-2018 08:29 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Miałem to samo w moim UE49M5602 - instalacja dochodziła do 100% i wywalało błąd 118. Zadzwoniłem na infolinię Samsunga, zdalnie wyczyścili pamięć cache Smart Hub-a w celu wyeliminowania objawu związanego z aplikacją player.
Tak jak sugerowali, po 15-tu minutach odpaliłem TV i zainstalowana z automatu już była apka w wersji 5.0.0 która od razu ruszyła.
Z tym, że prywatnie uważam, że starsza wersja była lepsza. Nowa to przerost formy nad treścią, ale może to tylko moje subiektywne odczucie? 👻
11-02-2018 08:46 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
napisali:
Wymuś ponowną instalację aplikacji i podpytaj support playera, czy aby na pewno wspierają jeszcze twój model tv?
Seria J to coś około roku 2013/14?
Mogli faktycznie przestać wspierać, bo miałem podobny problem ale z serią M czyli 2017 rok i tu pomogło zdalne wyczyszczenie pamięci cache Smart Hub-a przez serwis Samsunga, a gościu z Playera TVN powiedział mi przez telefon, że modeli z 2013 to na pewno już nie wspierają. 😕
11-02-2018 10:39 PM — edytowano 11-02-2018 10:44 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
witam,
mam problem z Apk pleyer.pl mianowicie nie mogę jej zainstalować..
wyskakuje taki błąd. Resetowanie ustawień smart hub oraz ustawień tv do fabrycznych też nie pomaga.. wiecie może co się stało?
11-02-2018 10:58 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Szkoda, ze nie dopisałeś się do jednego z dwóch już istniejacych na forum tematów i opisujacych ten sam problem. W jednym z nich mamy już nawet rozwiązanie. Zajrzyj i poczytaj:
- https://eu.community.samsung.com/t5/Sprz%C4%99t-Audiowizualny/Q7F-i-nowy-player-pl/m-p/410559#M2341
12-02-2018 01:32 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Potwierdzam, kontakt z infolinią i problem z player.pl zdalnie rozwiązany. Została zainstalowana najnowsza wersja 5.0
12-02-2018 02:10 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
UWAGA! Znajomy uzyskał info, że cyt.: "telewizor musi być minimum z 2016 na tak zaawansowaną technologicznie aplikację". Info dostał na priva, na profilu FB i opublikował na publicznym. Ciekawe kiedy player o tym poinformuje...
12-02-2018 02:50 PM — edytowano 12-02-2018 02:51 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć
Obecnie jedynym rozwiązaniem na błąd 118 w aplikacji PLAYER jest kontakt z infolinią. Wyczyszczenie cache powoduje ponowne pobranie najnowszej wersji aplikacji i przywraca funkcjonalność. Podczas kontaktu telewizor powinien być podłączony do internetu aby można było zdalnie z nim się połączyć.
Pozdrawiam
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!