Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z aplikacją Player na 50J6240

(Temat utworzony: 12-02-2018 02:50 PM)
30109 Wyświetlenia
ArtiMDV
Journeyman
Opcje

Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem. Po samoczynne aktualizacji aplikacji Player 1 lutego mam taki oto komunikat. Reset serwisowy nic nie pomógł a w Player rozkładają ręce.15179379954371081642830.jpg

0 Like
51 Odpowiedzi
SergioWWA
First Poster
Opcje

U mnie nie działa od soboty. Tzn. od soboty kliknięcie w kafelek na ekranie głównym przenosi do Smart Huba, instalator dochodzi do 100 i wywala błąd 118. Sprawa zgłoszona w Samsungu i player.pl. Samsung twierdzi, że to wina dostawcy apki i ma to sens zważywszy na to, że player dzień w dzień informuje mnie, że walczą z tematem i nie zwalają winy na Samsunga.

A co do tego, że Szewcu nie ma problemu - jeśli screen który załączyłeś pochodzi z Twojej obecnej wersji to jedziesz na starej wersji (3.xxx) apki. Nowa (5.0) wygląda zupełnie inaczej i tej wersji nie da się zainstalować, a do starej nie da się wrócić.

Oczywiście reset Smart Huba, reset fabryczny TV oraz zdalny reset dokonany przez pracownika Samsunga (nie różni się od zwykłego, ale to zasugerował technik player'a) nic nie dają.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
To screen z tej którą obecnie posiadam. Zrobiłem ręczną reinstalację, ale bez zmian. Najprawdopodobniej nowsza wersja została wycofana z uwagi na błędy i nie trafiłem na ten błąd.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@walerka62 @SergioWWA

No dobra, dzisiaj sprawdziłem i mam problematyczny zapis, jezeli chodzi o wersję aplikacji. Najnowsza to 5.0.0 w nawiasie zainstalowana 3.1.22. Data aktualizacji 02.02.2018r. I bądź tu mądry :winking-face: :face-with-tears-of-joy:player.jpg

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
JS11
Journeyman
Opcje

Miałem to samo w moim UE49M5602 - instalacja dochodziła do 100% i wywalało błąd 118. Zadzwoniłem na infolinię Samsunga, zdalnie wyczyścili pamięć cache Smart Hub-a w celu wyeliminowania objawu związanego z aplikacją player.

Tak jak sugerowali, po 15-tu minutach odpaliłem TV i zainstalowana z automatu już była apka w wersji 5.0.0 która od razu ruszyła.

Z tym, że prywatnie uważam, że starsza wersja była lepsza. Nowa to przerost formy nad treścią, ale może to tylko moje subiektywne odczucie?  👻

0 Like
JS11
Journeyman
Opcje

napisali:
Wymuś ponowną instalację aplikacji i podpytaj support playera, czy aby na pewno wspierają jeszcze twój model tv?

Seria J to coś około roku 2013/14?

Mogli faktycznie przestać wspierać, bo miałem podobny problem ale z serią M czyli 2017 rok i tu pomogło zdalne wyczyszczenie pamięci cache Smart Hub-a przez serwis Samsunga, a gościu z Playera TVN powiedział mi przez telefon, że modeli z 2013 to na pewno już nie wspierają. 😕

0 Like
Kubson91
Explorer
Opcje

witam, 

mam problem z Apk pleyer.pl mianowicie nie mogę jej zainstalować..

wyskakuje taki błąd. Resetowanie ustawień smart hub oraz ustawień tv do fabrycznych też nie pomaga.. wiecie może co się stało? 

36D4A7AD-DAB9-44E6-9D39-452676CD458B.jpeg

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Kubson91

Szkoda, ze nie dopisałeś się do jednego z dwóch już istniejacych na forum tematów i opisujacych ten sam problem. W jednym z nich mamy już nawet rozwiązanie.  Zajrzyj i poczytaj:

https://eu.community.samsung.com/t5/Sprz%C4%99t-Audiowizualny/Q7F-i-nowy-player-pl/m-p/410559#M2341

https://eu.community.samsung.com/t5/Sprz%C4%99t-Audiowizualny/Problem-z-aplikacj%C4%85-Player-na-50J...

0 Like
walerka62
Explorer
Opcje

Potwierdzam, kontakt z infolinią i problem z player.pl zdalnie rozwiązany. Została zainstalowana najnowsza wersja 5.0

0 Like
SergioWWA
First Poster
Opcje

UWAGA! Znajomy uzyskał info, że cyt.: "telewizor musi być minimum z 2016 na tak zaawansowaną technologicznie aplikację". Info dostał na priva, na profilu FB i opublikował na publicznym. Ciekawe kiedy player o tym poinformuje...

0 Like
Rozwiązanie
MateuszS
Navigator
Opcje

Cześć

Obecnie jedynym rozwiązaniem na błąd 118 w aplikacji PLAYER jest kontakt z infolinią. Wyczyszczenie cache powoduje ponowne pobranie najnowszej wersji aplikacji i przywraca funkcjonalność. Podczas kontaktu telewizor powinien być podłączony do internetu aby można było zdalnie z nim się połączyć.

Pozdrawiam
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!