Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Powiadomienia systemowe (Menadżer harmonogramu) przypomnienie o wyświetlaniu ubijane ?? QE55Q67R

(Temat utworzony: 03-03-2020 11:03 AM)
821 Wyświetlenia
zalko
Pathfinder
Opcje

Po ustawieniu w harmonogramie Meandżera -przypomnienia systemowe o wyświetlaniu po 2-3dniach przestają sie wyświetlać. Chodzi mi o te na stałe zaprogramowane np.Pogoda codziennie.

Był kontakt z Samsung,był reset fabryczny, był reset Smart Hub,oprogramowanie aktualne i bez zmian. W ten sam dzień powiadomienia (wyskakujące okienka) są wyświetlane,poźniej już nie ale program zostaje przełaczony na zaprogramowany. O tyle wkurzające gdy ogladam coś innego to i tak sie przełączy ponieważ nie miałem możliwości anulowania w okienku powiadomienia.

Jeżeli komus by się chciało sprawdzić u siebie czy jest ten sam problem. 

Czy ten proces okienek jest ubijany samoistnie ??

IMG_20200202_092338.jpg

QE55QN85BAT
0 Like
16 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@zalko    Masz już firmware wer 1352 ?

0 Like
zalko
Pathfinder
Opcje

Wiem,że jest jeszcze nie instalowałem a sprawa jest z przed aktualizacji 1351 ( w czasie rozmowy z konsultantem zdziwiony zapytał "a po co instalowałem" aktualkę ??? ).

QE55QN85BAT
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@zalko  Może coś więcej napisze podpowie @MagdaB  ?

0 Like
zalko
Pathfinder
Opcje
Czy @MagdaB też nie ma pomysłu ??

QE55QN85BAT
0 Like
MichałM
Expert
Opcje

Cześć @zalko ,

Podaj proszę informację, na temat tego z jakiego źródła telewizji korzystasz? Sprawdź również informacje sygnale(siła, jakość oraz poziom błędów) w menu:

Ustawienia->Pomoc Techniczna->Diagnostyka->Informacja o sygnale.

0 Like
zalko
Pathfinder
Opcje
Źródło TV kablowa Vectra, moduł Ci+, poziom sygnału i jakość po 100%.
Dzisiaj aktualizacja softu i reset SmartHub

QE55QN85BAT
0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@zalko po ponownym resecie to samo? 

0 Like
zalko
Pathfinder
Opcje
To samo, wczoraj ustawiłem i powiadomienia były, dzisiaj już nie. Oczywiście program się zmienia ale mnie to nie zadawala.
Konsultant stwierdził, iż to może być zależne od Epg operatora i dekodera. Ja mam moduł CI+ ale skoro program się przełącza to i powiadomienie powinno zadziałać, tym bardziej że to systemowe.

QE55QN85BAT
0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

Może jeszcze @MichałM @MagdaB coś podpowiedzą.

0 Like